Παράσταση διαμαρτυρίας στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας στις 26 Μαΐου

15:51 25/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με κινητοποίηση στις 9πμ την Παρασκευή 26/5 η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων και η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου, διεκδικούν την αλλαγή απόφασης της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

Η συγέντρωση θα γίνει στα ΚΕΠΑ (Πειραιώς 181 Αθήνα). Συγκεκριμένα η Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου της καταλογίζει ότι «ενώ τα μέλη της, είχαν στα χέρια τους τις ανάλογες ιατρικές γνωματεύσεις και εξετάσεις που φανερώνουν το μέγεθος του προβλήματός της 29χρονής, άνεργης από την

πόλη μας, που πάσχει από Σκλήρυνση Κατά Πλάκας επιθετικής μορφής με σοβαρές επιπτώσεις συνολικά στη ζωή της, της έδωσε ποσοστό 40%, υλοποιώντας τις κυβερνητικές κατευθύνσεις για περικοπές, αφήνοντάς την χωρίς ιατροφαρμακευτική κάλυψη και επίδομα.

Εδώ ας σημειωθεί ότι η νεαρή συνδημότισσα λόγω των προβλημάτων της αναγκάστηκε να νοσηλευτεί έξι φορές τον τελευταίο χρόνο, επειδή η νόσος είναι επιθετική και κάνει ειδική θεραπεία. H Λαϊκή Επιτροπή Αγώνα Περιστερίου καλεί στην παράσταση διαμαρτυρίας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΝ) Παρασκευή 26 Μάη, στις 9 το πρωί στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) στην Πειραιώς 181 καθώς τη συγκεκριμένη μέρα περνάει από τη Δευτεροβάθμια Επιτροπή».

Mεταξύ των αιτημάτων της κινητοποίησης, είναι να δώσει η Δευτεροβάθμια Υγειονομική Επιτροπή τουλάχιστον το ποσοστό 67% στη συνδημότισσα Α.Ν. και να ακυρώσει την «απαράδεκτη, απάνθρωπη και αντιεπιστημονική απόφαση», όπως την χαρακτηρίζει η επιτροπή αγώνα, της Πρωτοβάθμιας Επιτροπής των ΚΕΠΑ, «ώστε με τους σημερινούς όρους να έχει ασφαλιστική κάλυψη, να μπορεί να κάνει τις απαραίτητες θεραπείες και να έχει ένα εισόδημα – επίδομα για να ζήσει επειδή δεν είναι σε θέση να εργαστεί».

Keywords
Τυχαία Θέματα