ΠΕΝΕΝ: Έλλειμμα δημοσιογραφικής κάλυψης στην πρόσφατη ναυτεργατική απεργία

17:10 16/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Τον απολογισμό της δημοσιογραφικής κάλυψης των πρόσφατων ναυτεργατικών κινητοποιήσεων έκανε η ΠΕΝΕΝ (Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού), ασκώντας κριτική για τον τρόπο που αυτή έγινε.

Σε αναλυτικό κείμενο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι: «Για άλλη μια φορά τα συστημικά ΜΜΕ και ο έλεγχος που ασκεί το εφοπλιστικό κεφάλαιο σε αυτά (τηλεοπτικά κανάλια – εφημερίδες – ραδιόφωνο και διάφορες διαδικτυακές σελίδες) εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων διέπρεψαν στον ρόλο που είναι ταγμένα

να υπηρετούν, στην αναπαραγωγή της κυβερνητικής προπαγάνδας, στην δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού στην προβολή μιας κοινωνικής καταστροφολογίας και το κυριότερο στην απόκρυψη και αποσιώπηση των δίκαιων αιτημάτων του Ναυτεργατικού κόσμου τα οποία αμφισβητούσαν και έρχονταν σε ευθεία σύγκρουση με την μνημονιακή (παλιά και νέα) πολιτική η οποία είναι βαθύτατα αντιλαϊκή και αντεργατική και θίγει όλους τους εργαζόμενους και τα πλατιά λαϊκά στρώματα χωρίς διάκριση και εξαίρεση.

Εκείνο που έβγαλε μάτι είναι η κοινή τους στάση να μην επιτρέψουν την παραμικρή αναφορά που θα εκθέτει το αμαρτωλό και άθλιο καθεστώς της θεσμοθετημένης ασυδοσίας του εφοπλιστικού κεφαλαίου, δηλαδή αυτό της φοροαποφυγής, της φοροασυλίας, της μαύρης ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, της εκρηκτικής ανεργίας και της εργασιακής γαλέρας!!!

Εάν κρίνουμε από την δημόσια παρέμβαση της ΠΕΝΕΝ στα ΜΜΕ, γίνεται φανερό ότι στην συντριπτική πλειοψηφία των σταθμών που της δόθηκε ο λόγος, όταν αυτός ήταν βιντεοσκοπημένος, ήταν κομμένος και ραμμένος στο πλαίσιο που τα συστημικά ΜΜΕ επιθυμούσαν και φυσικά έπεφτε μαχαίρι σε οτιδήποτε αμφισβητούσε το φιλοεφοπλιστικό θεσμικό πλαίσιο.

Εκεί που ήταν ζωντανή και απευθείας η μετάδοση, οι διακοπές (από τους συστημικούς δημοσιογράφους και διάφορους «ειδικούς» παντός καιρού «δημοσιολόγους») έπεφταν σύννεφο για να μην ολοκληρωθεί έστω και μια φορά η αναφορά του Προέδρου της ΠΕΝΕΝ που θα ανοίγει και την παραμικρή χαραμάδα που θα θίγει αυτό το άθλιο αντικοινωνικό θεσμικό καθεστώς».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης αναφέρεται πως: «Κλείνοντας το σημείωμα αυτό θέλουμε να συγχαρούμε και δημόσια όλα εκείνα τα ΜΜΕ, αλλά κυρίως τους δημοσιογράφους που μέσα από το δικό τους βήμα το δημοσιογραφικό στάθηκαν κοντά και δίπλα στην απεργία των Ναυτεργατών και συνέβαλαν και οι ίδιοι στην απόκρουση της χυδαίας και αντικοινωνικής κυβερνητικής και εφοπλιστικής προπαγάνδας.

Δεν θα αναφέρουμε ούτε ποια ήταν αυτά τα ΜΜΕ ούτε τους δημοσιογράφους που στάθηκαν πιστοί στην αποστολή της πολυφωνίας και της αντικειμενικής ενημέρωσης, διότι πολύ απλά τους ξέρουμε και μας ξέρουν!!! Αυτό αρκεί, εξάλλου την ίδια γνώμη έχουν και οι χιλιάδες Ναυτεργάτες απεργοί για αυτούς!!!!».

Keywords
Τυχαία Θέματα