Πιο θετική η UBS για τις ελληνικές τράπεζες, καταλύτης η αξιολόγηση

13:21 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Πιο εποικοδομητική στάση απέναντι στις ελληνικές τράπεζες υιοθετεί η ελβετική τράπεζα UBS σε έκθεσή της καθώς βλέπει φώς στο τέλος του τούνελ των διαπραγματεύσεων για την αξιολόγηση.

Οι αναλυτές της UBS παραδέχονται ότι υπάρχουν μεν κίνδυνοι αλλά και καταλύτες, όπως η ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης,

η πιθανή αποδοχή των ελληνικών εγγυήσεων για δανεισμό των τραπεζών από την ΕΚΤ, η προοδευτική άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, οι πωλήσεις μη εξυπηρετούμενων δανείων και η αποκλιμάκωση του σχηματισμού των προβληματικών δανείων.

Η UBS εκτιμά ότι οι ελληνικές τράπεζες πλησιάζουν ένα σημείο καμπής και περιμένει πολλαπλή επέκταση μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης.

Η ίδια θεωρεί πολύ απαισιόδοξη την επικρατούσα άποψη όσον αφορά τις προβλέψεις απομείωσης απαιτήσεων ενώ προσθέτει ότι οι αποτιμήσεις προεξοφλούν πως οι σημερινές δυσκολίες θα είναι μόνιμες.

Οι αναλυτές του ξένου οίκου περιμένουν μείωση του κόστους χρηματοδότησης των τραπεζών, περαιτέρω συμπίεση του κόστους και η επανεκκίνηση του νέου δανεισμού.

Οσον αφορά τα αποθέματα των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η UBS εκτιμά ότι θα μπορούσαν να μειωθούν πάνω από 30% μέχρι το 2018. Ομως, μια ταχύτερη μείωση θα σήμαινε πίεση των καθαρών κερδών την επόμενη τριετία, σημειώνει.

The post Πιο θετική η UBS για τις ελληνικές τράπεζες, καταλύτης η αξιολόγηση appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα