Ο Π.Καψαμπέλης για Πολάκη-χειρουργεία

15:16 24/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

«Ευαίσθητη η συμφωνία» με τον αναπλ. υπουργό υγείας Παύλο Πολάκη για το σταδιακό άνοιγμα των χειρουργείων του νοσοκομείου και μένει να υλοποιηθούν όσα επακριβώς αποφασίστηκαν, καθώς οποιαδήποτε αμφισβήτηση ακόμη και σε λεπτομέρειες θα τη θέσουν εκτός υλοποίησης, όπως επεσήμανε σε χθεσινή συνέντευξη τύπου, ο πρόεδρος του επιστημονικού συμβουλίου του νοσοκομείου αλλά και του τοπικού ιατρικού συλλόγου, Παύλος Καψαμπέλης.

Επίσης, ο κ. Καψαμπέλης τόνισε ότι, η προοδευτική εφαρμογή της συμφωνίας θα εξαρτηθεί από τα επιστημονικά αποτελέσματα των χειρουργικών επεμβάσεων, τα οποία

θα ελέγχονται βάσει των διεθνών πρωτοκόλλων καθώς και των πρωτοκόλλων που έχουν εκπονηθεί σε συνεργασία με το Αττικό νοσοκομείο και, αναλόγως, θα περνάει η διαδικασία στο επόμενο στάδιο.

Να σημειωθεί ότι, ο πρόεδρος του τοπικού ιατρικού συλλόγου αναφερόταν στη συμφωνία για την επαναλειτουργία των χειρουργικών αιθουσών του δημόσιου νοσοκομείου που επιτεύχθηκε μετά τη συνάντηση (Τετάρτη 23/3) του αναπλ. υπουργού υγείας με το επιστημονικό συμβούλιο του νοσηλευτικού ιδρύματος, κατά την οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, επικράτησε καλό και εποικοδομητικό κλίμα παρά τις όποιες αντεγκλήσεις.

Η συνέντευξη του κ. Καψαμπέλη παραχωρήθηκε στο πλαίσιο ενημέρωσης για όσα συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν στην τακτική γενική συνέλευση του ιατρικού συλλόγου Ζακύνθου, η οποία είχε συγκληθεί το απόγευμα της Τετάρτης και όπου -όπως είπε- μεταξύ άλλων ομόφωνα εγκρίθηκαν οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες του οργάνου (π.χ. για τη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις για το πρόβλημα των απορριμμάτων).

Ρεπορτάζ: Πέτρος Πομόνης

Keywords
Τυχαία Θέματα