"Πονοκέφαλος " στην κυβέρνηση απο απόφαση του ΣτΕ

10:34 20/1/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
«Δημοσιονομικό πονοκέφαλο» προκαλεί στην κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίνονται αντισυνταγματικές οι διατάξεις που αφορούν στις περικοπές των μισθών των ενστόλων όλων των Σωμάτων.

Με τις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι ένστολοι ζητούν την επιστροφή των αναδρομικών ποσών από 1ης Αυγούστου 2012, που τους έχουν παρακρατηθεί με βάση τις μνημονιακές υποχρεώσεις. Ωστόσο, η έκταση της συνταγματικότητας των περικοπών θα καθοριστεί με την απόφαση της ολομέλειας του ΣΤΕ, που αναμένεται να δημοσιευθεί μέσα στο επόμενο
τρίμηνο.

Η κυβέρνηση ασφαλώς και σέβεται τις αποφάσεις του ΣτΕ. Όμως δεν μπορεί να τοποθετηθεί αν δεν δει προηγουμένως την απόφαση, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στο ραδιοφωνικό σταθμό "Βημα fm", απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

"Υπάρχει διαρροή δεν υπάρχει ακόμη απόφαση", σημείωσε σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισήμανε, ωστόσο, ότι σε κάθε περίπτωση οι αποφάσεις του ΣτΕ πρέπει να γίνονται σεβαστές.

«Όσες δικαστικές αποφάσεις και να βγουν, λεφτά δεν θα γεννήσουμε» σχολίασε ο υπουργός Υγείας, αναφερόμενος στην κρίση του ΣτΕ. Μιλώντας σήμερα στον ΑΝΤ1 ο Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι το πρόβλημα της χώρας μας δεν είναι νομικό. "Κάθε απόφαση που θα ακυρωθεί, πρέπει αυτομάτως να αντικατασταθεί με κάποια άλλη» τόνισε.

Η "γραμμή Σαμαρά" για έξοδο απο το μνημόνιο
Στο μεταξύ, στην έλευση της τρόικας το επόμενο διάστημα εστιάζει την προσοχή της η κυβέρνηση και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός παραμένει σταθερά προσηλωμένος στο σενάριο η χώρα να εξέλθει με τις δικές της δυνάμεις από τα μνημόνια μέσα στο 2014. Οτι θα πάει σε εκλογές είτε με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ το πρώτο τρίμηνο του 2015, είτε με την ολοκλήρωση της τετραετίας το 2016, απορρίπτοντας τα σενάρια για πρόωρη προσφυγή στις κάλπες και ανασχηματισμό.
Η κυβέρνηση διαμηνύει δια του υπουργού Οικονομικών ότι έχει επιχειρήματα και στέλνει ό,τι πρέπει να σταλεί, όσον αφορά στα στοιχεία της πορείας του προϋπολογισμού.

Νέα κόντρα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας από την Ολλανδία-οπου μίλησε σε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού κόμματος της χώρας- προειδοποιεί πως η Ελλάδα οδηγείται σε τρίτο μνημόνιο.

Η ΝΔ, με ανακοίνωσή της, χαρακτήρισε το Σοσιαλιστικό Κόμμα της Ολλανδίας "ευρωσκεπτικιστικό, Μαοϊκό, Μαρξιστικό-Λενινιστικό" και πρόσθεσε ότι με την κίνησή του να συμμετάσχει και να μιλήσει στην συγκέντρωση, ο κ. Τσίπρας «αποκάλυψε για μια ακόμα φορά τις επικίνδυνες ψευδαισθήσεις του και τους ακόμα πιο επικίνδυνους συμμάχους του.

«To success story της ανάπτυξης δεν στήνεται πάνω στα ερείπια του μνημονίου, ούτε υλοποιείται με τη συνταγή της καταστροφικής λιτότητας", απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ομιλία Σαμαρά στο Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο
Ο πρωθυπουργός θα μιλήσει σήμερα στο πρωτοχρονιάτικο δείπνο, εναρκτήρια εκδήλωση για την συμπλήρωση 90 χρόνων από την ίδρυσή του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα