Προτάσεις για τα 80 στρ. στις Καστανιές εξετάζει ο δήμος Ορεστιάδας

12:46 2/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοιχτή πρόσκληση προς τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου Ορεστιάδας, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για την αξιοποίηση του περιφραγμένου χώρου 80 στρεμμάτων στις όχθες του ποταμού Άρδα στις Καστανιές, απηύθυνε στη χθεσινή συνεδρίαση του συμβουλίου ο δήμαρχος Ορεστιάδας, Βασίλης Μαυρίδης.
Όπως ανέφερε, κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Αθήνα με τον πρόεδρο της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ), συνεχίστηκε η συζήτηση για τις δυνατότητες

που υπάρχουν να αξιοποιηθεί ο συγκεκριμένος χώρος, ο οποίος έχει εγκαταλειφθεί εδώ και χρόνια, μαζί με τις υποδομές και τους 30 ξύλινους οικίσκους που είχαν τοποθετηθεί εκεί, στο πλαίσιο του σχεδίου δημιουργίας οικοτουριστικής μονάδας. «Οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται αναφορικά με το τίμημα της παραχώρησης της έκτασης αλλά και για το ύψος του ποσοστού επί των ετήσιων κερδών της επιχειρηματικής δραστηριότητας που θα αναπτυχθεί στον συγκεκριμένο χώρο», εξήγησε ο κ. Μαυρίδης και κάλεσε τις παρατάξεις μέσα στον Νοέμβριο να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Η κατεύθυνση που έχει δοθεί από την ΕΤΑΔ, ώστε να γίνει αποδεκτή η πρόταση που θα υποβάλλει ο δήμος Ορεστιάδας, είναι να υπάρξει δραστηριότητα που θα συνδυάζει την τουριστική ανάδειξη της περιοχής με αθλητικές, πολιτιστικές και κοινωνικές εκδηλώσεις και επιχειρηματική δραστηριότητα. Επιφυλάξεις εξέφρασαν οι επικεφαλής των παρατάξεων, τόσο για το εάν ο δήμος θα πρέπει να καταβάλλει οποιοδήποτε τίμημα για την παραχώρηση, όσο και για την επισφάλεια στην ανάπτυξη οποιασδήποτε επένδυσης στο συγκεκριμένο σημείο, λόγω των πλημμυρών που σχεδόν κάθε χρόνο εκδηλώνονται στην περιοχή.

Σύνταξη: Χρυσούλα Σαμουρίδου

Keywords
Τυχαία Θέματα