Προβλήματα από την χθεσινή θεομηνία – Άστατος καιρός και σήμερα (video)

12:25 7/5/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα, με τοπικές βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική νησιωτική χώρα, καθώς και στα ηπειρωτικά. Από τη χθεσινή θεομηνία σοβαρά προβλήματα σημειώθηκαν σε περιοχές της Αττικής, της Λευκάδας, της Ηλείας, της Αργολίδας αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα.

Αποκαταστάθηκε τις πρωινές ώρες η κυκλοφορία και στην υπόγεια γέφυρα Λιάσκου στην Ελευσίνα, που είχε κλείσει λόγω συσσώρευσης υδάτων από την έντονη

βροχόπτωση στην Αττική.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην εθνική οδό Πύργου-Τρίπολης, στο ύψος της διασταύρωσης του Στρεφίου και στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της κοινότητας Καλλίκωμο.

Κλειστά είναι σήμερα τα σχολεία της Βασιλικής, μετά τη θεομηνία που έπληξε χθες την νότια Λευκάδα με αποτέλεσμα σπίτια, ξενοδοχειακές μονάδες, το κέντρο Υγείας της περιοχής και το Αστυνομικό Τμήμα να πλημμυρίσουν με νερά. Τα περισσότερα προβλήματα καταγράφηκαν στην Βασιλική, όπου λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο λιμάνι το νερό δεν μπορούσε να φύγει προς τη θάλασσα.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές με εξασθένηση από το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 25 βαθμούς κελσίου

Κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και καταιγίδες θα είναι ο καιρός στη Μακεδονία και Θράκη, στα νησιά του Ιονίου, στην Ήπειρο, στη δυτική Στερεά, στη δυτική Πελοπόννησο, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα