Πυρπόληση «τσαβιστή» δυναμιτίζει το «χάος»

13:47 22/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τουλάχιστον 200.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σε ολόκληρη την Βενεζουέλα, απαιτώντας την παραίτηση του σοσιαλιστή προέδρου Νικολάς Μαδούρο και την διεξαγωγή γενικών εκλογών, κατά την 50η μέρα κινητοποιήσεων. Oι νεκροί από τις ταραχές ανέρχονται σε 48 και οι τραυματίες είναι χιλιάδες. Με επτά στους δέκα πολίτες να ζητούν την παραίτηση του από τα προεδρικά καθήκοντα που ανέλαβε το 2013, ο Μαδούρο κατηγόρησε τους αντιπάλους του ότι ευθύνονται για την «πρώτη πυρπόληση» υποστηρικτή του, του Ορλάντο Φιγουέρα, 21 ετών, ο οποίος χτυπήθηκε, μαχαιρώθηκε και υπέστη σοβαρά εγκαύματα στο 80% του σώματός του.

lang="und" dir="ltr"> @LilyYD @licha05 @Lifterx1 @figuemin @LunaGuerrera60 @jorgelinar18 @AryaStark_VE @PolenMiel @LocaLuzCaraball

— maticadesemeruco (@MaticaDeSemeruc) May 22, 2017

Η επίθεση αυτή μοιάζει με αυτές «των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους», κατήγγειλε ο Μαδούρο, ενώ είναι σε εξέλιξη εισαγγελική έρευνα.

Κι ενώ ξεκίνησε η όγδοη εβδομάδα κινητοποιήσεων, οι δύο πλευρές θα έχουν μια ακόμη ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους, με την Ιατρική Ομοσπονδία της Βενεζουέλας να πραγματοποιεί σήμερα πορεία προς το υπουργείο Υγείας σε υποστήριξη προς την αντιπολίτευση. «Διαθέτουμε λιγότερο από το 3% του ιατρικού εξοπλισμού» που χρειάζεται καταγγέλλει ο Λέον Νατέρα, πρόεδρος της Ιατρικής Ομοσπονδίας της χώρας.

Η Βενεζουέλα αντιμετωπίζει μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και φάρμακα, ιδιαίτερα υψηλό πληθωρισμό (720% φέτος, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) και μεγάλη εγκληματικότητα.

«‘Ήταν μια σφαγή ενάντια στον λαό, αλλά παρόλα όσα συνέβησαν, παρά την καταστολή, υπάρχει μεγαλύτερη αντίσταση», δήλωσε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες στην αρχή της πορείας στο Καράκας.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ,Euronews
Σχετική είδηση:Βενεζουέλα: Χιλιάδες διαδηλωτές για 50ή ημέρα στους δρόμους

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > ΕΡΤ
Πυρπόληση,pyrpolisi