Ρόδος: Εγκρίθηκε η πολεοδομική μελέτη της Μεσαιωνικής Πόλης

11:54 14/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έγκριση έλαβε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας η Α΄ φάση Πολεοδομικής Μελέτης της Μεσαιωνικής Πόλης και ανοίγει ο δρόμος για την επεξεργασία της Β΄ φάσης.
Με συντονισμένες ενέργειες αλλά και επίμονη δουλειά από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου και του Δήμου Ρόδου, επιτεύχθηκε η σχετική γνωμοδότηση, η οποία εκκρεμούσε για πολλά χρόνια και αποτελούσε πολύ σημαντικό πρόβλημα για την περαιτέρω αξιοποίηση και ανάπτυξη της Μεσαιωνικής Πόλης.
Ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, καθώς

μια εκκρεμότητα ετών έκλεισε, χαρακτήρισε την έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης, ο βουλευτής Δωδεκανήσου Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Βρισκόμαστε ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική έγκριση της Πολεοδομικής Μελέτης της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου. Χρειάζεται ακόμη αρκετή δουλειά, όμως είναι σίγουρο ότι το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Δήμος Ρόδου και η αρμόδια Εφορεία θα ολοκληρώσουν σε σύντομο χρόνο όλες τις απαραίτητες ενέργειες που χρειάζονται, ώστε ν’ ανοίξουν καινούργιες προοπτικές για την Μεσαιωνική Πόλη» ανέφερε ο βουλευτής.

Keywords
Τυχαία Θέματα