Ρόδος: Ξεκινά η δεύτερη φάση του έργου του Φράγματος Γαδουρά

11:48 10/6/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Έτοιμη να ξεκινήσει τη διαδικασία υλοποίησης της β’ φάσης του έργου του Φράγματος Γαδουρά, είναι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.
Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχή κατάληξη ενός δύσκολου ζητήματος που κλήθηκε να διαχειριστεί η σημερινή περιφερειακή αρχή, σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο και δήλωσε έτοιμος να διεκδικήσει, χωρίς καθυστέρηση, τη χρηματοδότηση και της επόμενης φάσης του έργου.
«Απαλλαγμένοι από την πίεση ενός πολύ μεγάλου και κρίσιμης σημασίας έργου, που πλέον, μετά από την παρέλευση δεκαετιών,

λειτουργεί απρόσκοπτα, μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς καθυστέρηση στην β’ φάση του και ήδη έχουμε ξεκινήσει τις προκαταρκτικές συζητήσεις, τόσο με τη ΔΕΥΑΡ όσο και με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων» ανέφερε.
Αναφερόμενος στην ολοκλήρωση της α΄φάσης του έργου, είπε ότι ήταν ένα μεγάλο στοίχημα και παράλληλα μια μεγάλη πρόκληση για την περιφερειακή αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων της.
«Παραλάβαμε το έργο βαλτωμένο, με πολλά οικονομικά και τεχνικά προβλήματα και γι αυτό, ενδεχομένως, πολλοί πίστευαν -ίσως και κάποιοι να «πόνταραν»- ότι θα ήταν η πρώτη μας αποτυχία. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα και σε μια χρονική περίοδο με πολλά προβλήματα, όπως ήταν το 2015, το έργο ολοκληρώθηκε. Ξεπεράσαμε τον πολύ μεγάλο κίνδυνο της επιβολής προστίμου και της επιστροφής της κοινοτικής χρηματοδότησης των 170 εκατ. ευρώ. Το έργο σήμερα είναι απολύτως λειτουργικό. Η πόλη της Ρόδου εδώ και λίγες ημέρες υδροδοτείται από το Φράγμα του Γαδουρά, με νερό άριστης ποιότητας που υπερβαίνει τις ποιοτικές προδιαγραφές που θέτει το ισχύον Προεδρικό Διάταγμα για τον έλεγχο του νερού», ανέφερε ο Περιφερειάρχης προσθέτοντας ότι αυτή είναι μια απάντηση για το πώς αντιμετωπίζονται τα εμπόδια και ασχέτως δυσκολιών και προκλήσεων, όταν μια ομάδα ανθρώπων εργαστεί πολύ συντονισμένα, με τάξη, νοικοκυριό και αφοσίωση στον στόχο.
Keywords
Τυχαία Θέματα