Σάμος: Δράσεις αλληλεγγύης από το Σύλλογο Γυναικών Μυτιληνιών

10:28 18/1/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Αλυσίδα συμπαράστασης ώστε να ανακουφιστούν οι άνθρωποι που πραγματικά είχαν ανάγκη κυρίως τις ημέρες των εορτών δημιούργησε ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών συνεχίζοντας τις δράσεις αλληλεγγύης.

Μετά από τα 300 κιλά πατάτας που μοιράστηκαν σε οικογένειες των Μυτιληνιών προσφορά των παραγωγών Άγγελου Τριτσινιώτη και Θαλείας Γαρουφαλή σειρά είχαν 40 τελάρα μανταρίνια, προσφορά των ιδίων, τα οποία μοιράστηκαν σε

κατοίκους της περιοχής πριν τα Χριστούγεννα. Αμέσως μετά τις γιορτές μοιράστηκε η βοήθεια που συγκεντρώθηκε στα γραφεία του συλλόγου γυναικών, από μέλη, φίλες και συγχωριανούς.

Ο σύλλογος εκτός από τα υλικά αγαθά θέλησε να προσφέρει και πνευματική τροφή. Έτσι τη δεύτερη μέρα των Χριστουγέννων οι γυναίκες των Μυτιληνιών και ο εκπολιτιστικός, επιμορφωτικός σύλλογος πραγματοποίησαν εκδήλωση για τα παιδιά με κινούμενα σχέδια, τραγούδια, παραμύθια και παιχνίδια . Στη συνέχεια ο αγγειοπλάστης Τίμος Χατζηλαγός ταξίδεψε τα παιδιά στην ιστορία και τη τέχνη του πηλού δείχνοντας παράλληλα τη τεχνική με τον τροχό του και κατασκευάζοντας μαζί με τα παιδιά αντικείμενα από πηλό. Η εκδήλωση τέλειωσε με κεράσματα από τα μέλη των συλλόγων.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

Keywords
Τυχαία Θέματα