Σάμος: Κατέθεσαν τις προτάσεις τους

11:59 3/8/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Την άμεση λήψη μέτρων για την πυροπροστασία, πριν είναι αργά , κατέθεσε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση και ζήτησε από τη δημοτική αρχή να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη –για την οποία δεσμεύτηκε ο δήμαρχος- των εμπλεκόμενων φορέων προκειμένου να δοθεί η πραγματική εικόνα της κατάστασης , να επισημανθούν ελλείψεις και να παρθούν άμεσα μέτρα.
Αναλυτικά η δέσμη μέτρων που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση είναι:
1. Να γίνει τώρα χωρίς καθυστέρηση η βελτίωση βατότητας του αγροτικού και δασικού οδικού δικτύου.
2. Να ενισχυθεί η Πυροσβεστική με προσωπικό και να ελεγχθεί

– αποκατασταθεί η λειτουργία όλων των οχημάτων.
3. Να χορηγηθούν όλα τα μέσα ατομικής προστασίας των πυροσβεστών και των εθελοντών πυροσβεστών.
4. Να μελετήσει άμεσα η δασική υπηρεσία τις ανάγκες καθαρισμού του περιαστικού πρασίνου που ιδιαίτερα στα χωριά έχει κυριολεκτικά εισβάλλει μέσα στους οικισμούς καθιστώντας τους ευάλωτους.
5. Να προχωρήσει ο δήμος στους καθαρισμούς οικοπέδων, ρεμάτων και άλλων χώρων από ξηρονομή και χαμηλή βλάστηση για να αποφευχθεί μετάδοση τυχόν φωτιάς.
6. Να ελεγχθούν οι κρουνοί και οι πηγές υδροληψίας , οι μάνικες και τα άλλα μέσα προστασίας των οικισμών. Να συμπληρωθούν οι ελλείψεις.
7. Να ενημερωθεί τις επόμενες μέρες ο πληθυσμός για τα σχέδια εκκένωσης των οικισμών, τους σταθμούς συγκέντρωσης, τους δρόμους διαφυγής , τις πρώτες βοήθειες κλπ.
8. Να γίνει άσκηση πολιτικής προστασίας σαν να επρόκειτο για πραγματικές συνθήκες.

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα