Σάμος: Οι εργαζόμενοι θα συναντηθούν στο Ε.Κ.Σ για την απεργία της πρωτομαγιάς

13:24 26/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην απεργιακή συγκέντρωση που θα γίνει την Τρίτη 1η Μαίου στις 10 η ώρα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο καλεί ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου τα μέλη του. Στην ανακοίνωση κάλεσμα μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η 1η Μάη είναι η παγκόσμια μέρα της εργατικής τάξης και των αγώνων της. Μέρα απεργίας και επιθεώρησης των δυνάμεών μας. Απεργούμε, τιμώντας τους νεκρούς της τάξης μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευσης, πολέμους, προσφυγιά.

Συνεχίζουμε στο δρόμο που χάραξαν

οι εργάτες του Σικάγο το 1886, οι καπνεργάτες το Μάη του ’36, οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής την πρωτομαγιά του ’44. Μαζικοποιούμε και δυναμώνουμε το σωματείο μας.

Στον κλάδο μας η ελαστική και ευέλικτη εργασία, τα 10ωρα και τα 12ωρα αυξάνονται. Το 8ωρο ξηλώνεται. Η Κυριακάτικη αργία δίνεται χάρισμα στους μεγαλοεργοδότες, ενώ η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία κερδίζουν έδαφος. Η εντατικοποίηση της εργασίας ιδιαίτερα στα σ/μ, στα χονδρεμπορικά, στις αποθήκες φθείρει την υγεία των εργαζομένων. Το δικαίωμα στη δουλειά με μισθούς που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας, ο σταθερός ημερήσιος χρόνος εργασίας, ο ελεύθερος χρόνο, η κοινωνική ασφάλιση, το δικαίωμα στην απεργία, βρίσκονται στο στόχαστρο του κεφαλαίου και του πολιτικού του προσωπικού (κυβέρνησης, Ε.Ε.).

Απαιτούμε :

* Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

* Καμιά αλλαγή συνόρων και συνθηκών που τα κατοχυρώνουν

* Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.

* Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμιά δαπάνη για ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς.

Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής, τσιράκια της εργοδοσίας, από κάθε γειτονιά που σπέρνουν την ξενοφοβία και το ρατσισμό.

Καταγγέλλουμε την πλειοψηφία της Ομοσπονδίας μας που μαζί με ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, υπέγραψαν στα μουλωχτά την αισχρή συμφωνία της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης των 586 ευρώ και 511. Είναι τσιράκια των αφεντικών.

Απαιτούμε: * Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς *Σταθερή δουλειά για όλους με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα χωρίς διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους * Νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας * Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και βελτίωση των συνθηκών δουλειάς * Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ».

Ρεπορτάζ: Χάρης Ζαβουδάκης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα