Σαρωνικός: Μάχη για να διώξουν την πετρελαιοκηλίδα (video)

11:49 13/9/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανοιχτά της Πειραϊκής παρέσυραν οι άνεμοι μεγάλα κομμάτια της πετρελαιοκηλίδας που δημιουργήθηκε μετά τη βύθιση την Κυριακή του αγκυροβολημένου μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ», νοτιοδυτικά της Αταλάντης στον Σαρωνικό. Αγωγές από τη δήμαρχο Σαλαμίνας. Δεν ήταν η ενδεδειγμένη αντιμετώπιση, λέει ο αντιπεριφερειάρχης νήσων.

Στην περιοχή πέντε μεγάλα αντιρρυπαντικά σκάφη καταβάλλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη ρύπανση, που βρίσκεται αρκετά μέτρα από την παραλία.

Τουλάχιστον 4 χλμ.

πίσσας και πετρελαίου καλύπτουν την θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στην Κυνόσουρα και τα Σελήνια.

Σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών αντιρρύπανσης, τα περιστατικά αντιμετωπίζονται σε όλα τα σημεία της ρύπανσης σε ικανοποιητικά επίπεδα.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ

Στο μεταξύ εντός της ημέρας αναμένεται να αρχίσουν οι εργασίες απάντλησης καυσίμων από το βυθισμένο πλοίο στις δεξαμενές του οποίου βρίσκονται 2.570 τόνοι καύσιμα.

Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη του Λιμενικού που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

ΠΗΓΗ: Α’ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΑ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Εκπέμπει SOS ο Αργοσαρωνικός από την μόλυνση (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα