«Σχολείο να μορφώνει και όχι να εξοντώνει» διεκδικούν Τρικαλινοί μαθητές

13:41 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Γιαβρόγλου καλώς ήρθες, Φίλη σε χαιρετάμε, όσους και να αλλάξετε εμείς δεν προσκυνάμε»…

Ήταν ένα από τα συνθήματα της μαθητικής συγκέντρωσης και πορείας σήμερα στα Τρίκαλα. Μαθητές σχολείων της πόλης συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία, για να διεκδικήσουν το σχολείο και τη ζωή που τους αξίζει, σύμφωνα με όσα οι ίδιοι οι μαθητές επεσήμαναν. Άλλωστε και το πανό της συγκέντρωσής τους συμπύκνωνε τα βασικά τους αιτήματα: «Σχολείο

να μορφώνει – Όχι να εξοντώνει».

Σε προκήρυξη με τα αιτήματά τους, που μοίραζαν κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην κεντρική πλατεία, αναφέρονταν στην ανάγκη συμμετοχής όλων των μαθητών στις συζητήσεις και στην εκλογή των πενταμελών και δεκαπενταμελών συμβουλίων και στην οργάνωση του αγώνα τους για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση και για σχολείο που δεν θα λειτουργεί ως εξεταστικό κέντρο παπαγαλίας και σκόρπιων γνώσεων. Επίσης, διατράνωσαν τα αιτήματά τους για:

χρηματοδότηση της εκπαίδευσης , ώστε να αντιμετωπιστούν τα κενά, οι ελλείψεις και να λειτουργήσουν κανονικά τα σχολεία

Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλα τα σχολεία

Δωρεάν ασφαλής μεταφορά για όλους τους μαθητές

Να μείνει στα χαρτιά το σχολείο – έκτρωμα που ετοιμάζουν

Δημόσια, Δωρεάν Παιδεία για όλους.

Στο μεταξύ, διαμαρτυρία εντός του σχολείου τους πραγματοποίησαν νωρίτερα το πρωί οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων. Η απόφαση της διαμαρτυρίας ελήφθη από το Δ.Σ της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών σχολείων, εξαιτίας πολλών πάγιων αιτημάτων που δεν ικανοποιεί το Υπουργείο Παιδείας και σχετίζονται κυρίως με:

Την μη επαρκή κάλυψη της διδασκαλίας των μουσικών μαθημάτων λόγω μη διορισμού Αναπληρωτών και Ωρομισθίων Καθηγητών Μουσικής Παιδείας, σύμφωνα με τα κενά, που έχει δηλώσει το σχολείοΤη μη χορήγηση δωρεάν βιβλίων για τα μουσικά μαθήματαΤη μη εφαρμογή του Νόμου που προβλέπει τη λήψη μουσικών πτυχίων (Ειδικού Πτυχίου Αρμονίας, Πτυχίου Βυζαντινής μουσικής, Πτυχίου Παραδοσιακού οργάνου) σε μαθητές – τελειοφοίτους των μουσικών σχολείων, που είναι Δημόσια Σχολεία, στηρίζοντας έτσι σκανδαλωδώς την ιδιωτική Μουσική Παιδεία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα κενά σε καθηγητές μουσικής παιδείας ανέρχονται σε περισσότερες από 500 ώρες , ενώ στο πλευρό των μαθητών είναι και οι γονείς. Ο Σύλλογος Γονέων διαμαρτύρεται έντονα για την ολιγωρία της πολιτείας στην επίλυση των προβλημάτων των μαθητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα