Σε 20 πόλεις «ταξιδεύει» η εκστρατεία του WWF Ελλάδας για την υγιεινή διατροφή

10:42 9/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με πρώτο σταθμό τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε η νέα πανελλήνια εκστρατεία του WWF Ελλάς για τη βιώσιμη διατροφή. Η εκστρατεία, που έχει τίτλο «Υγιή παιδιά, υγιής πλανήτης – Μαγειρεύουμε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά μας!», στοχεύει σε ένα βιωματικό ταξίδι στον κόσμο μιας διατροφής ωφέλιμης για την υγεία μας και τον πλανήτη.

Γονείς,

παιδιά, εκπαιδευτικοί και το ευρύτερο κοινό περιηγούνται στον κόσμο της διατροφής, σε μία κινητή έκθεση αποτελούμενη από πέντε διαδραστικά περίπτερα-σταθμούς:

το σουπερμάρκεττη λαϊκή αγοράτην ψαραγοράτο κρεοπωλείο καιτο σπίτι μας

Στους σταθμούς, παιδιά και ενήλικες ενημερώνονται και, μέσα από το παιχνίδι, βλέπουν απλές και εύκολες λύσεις που βοηθούν στην αλλαγή των διατροφικών συνηθειών. Πιο συγκεκριμένα, μέσα από βιωματικές δράσεις, οι επισκέπτες της έκθεσης μαθαίνουν:

με ποιον τρόπο γίνεται η επιλογή τοπικών και εποχικών φρούτων και λαχανικών,για τη μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος και επεξεργασμένων τροφίμων πλουσίων σε ζάχαρη και λίπη, καθώς καιγια τη σωστή κατανάλωση ψαρικών σε συνδυασμό με την αποφυγή της σπατάλης φαγητού.

Τα ερωτήματα στα οποία δίνονται απαντήσεις είναι:

γιατί η μεσογειακή διατροφή είναι ιδανική για την υγεία μας και το περιβάλλον,πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερες διατροφικές επιλογές για να επιτρέψουμε στα παιδιά μας να ζήσουν σε έναν υγιή πλανήτη,πώς μπορούμε να μειώσουμε τη σπατάλη τροφίμων στο σπίτι κ.ά.

Το κλειδί της επιτυχίας είναι ο γονιός, σύμφωνα με το WWF, που θέλει τους γονείς συμμάχους. Να δουν οι γονείς πώς, μέσα από τη φαντασία και την επιμονή, θα πείσουν τα παιδιά να τρώνε φρούτα και λαχανικά και να αποκτήσουν καλύτερες διατροφικές συνήθειες.

Η εκστρατεία «Υγιή Παιδιά – Υγιής Πλανήτης» στη Θεσσαλονίκη συνδιοργανώνεται από το WWFΕλλάδας και τον δήμο Θεσσαλονίκης.

Η περιοδεία της διαδραστικής έκθεσης του WWF ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη καθώς η συμπρωτεύουσα διαθέτει ένα ιδιαίτερα δυναμικό δίκτυο εθελοντών. Για δύο μέρες, 9 και 10 Οκτωβρίου 2017, φιλοξενείται στο δημαρχείο Θέρμης και στη συνέχεια αναμένεται να «ταξιδέψει» σε 20 πόλεις ανά τη χώρα, στο πλαίσιο της εκστρατείας με μεγάλο δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και υποστηρικτή το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση.

Περισσότερες πληροφορίες: Ιάσονας Κάντας, υπεύθυνος γραφείου τύπου WWF Ελλάς, τηλ: 210.33 14 893

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, WWF – Ελλάδας

***Oι φωτογραφίες προέρχονται από το site «Καλύτερη Ζωή» και την αντίστοιχη σελίδα στο FB

Keywords
Τυχαία Θέματα