Σε απεργιακή τροχιά οι λιμενεργάτες από την Πέμπτη 26 Μαΐου

16:04 24/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση έναρξης απεργιακών κινητοποιήσεων έλαβαν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας (ΟΜΥΛΕ), ή Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ και ο Σύνδεσμος Εποπτών – Αρχιεργατών ΟΛΠ. Αιχμή της κινητοποίησης είναι η αντίθεση των λιμενεργατών στην πώληση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου των ΟΛΠ & ΟΛΘ.

Σε κοινή τους ανακοίνωση (το πλήρες κείμενο μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ) τα σωματεία αναφέρουν: «∆υστυχώς, παρά τα ωραία λόγια, τίποτα δεν προχωράει στην πράξη κι ενώ συζητάμε τώρα τρεις μήνες με την Κυβέρνηση , δεν βλέπουμε αποτέλεσμα. Η φαρσοκωμωδία διάστασης μεταξύ Κυβέρνησης – ΤΑΙΠΕ∆ καλά κρατεί.
Οι εργαζόμενοι στα λιμάνια αποφάσισαν να δώσουν τέρμα στον εμπαιγμό, με βασικό αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών μας σχέσεων.
Προχωράμε από την Πέμπτη 26/5/2016 σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες στον ΟΛΠ & ΟΛΘ, ενώ θα ακολουθήσουν απεργιακές κινητοποιήσεις σε όλα τα λιμάνια της χώρας».

Συνεχίζοντας τα σωματεία επισημαίνουν πως: «Τα λιμάνια γίνονται εστίες αγώνα, με καθημερινές καταλήψεις, διαδηλώσεις και κάθε μορφή αγωνιστικής δράσης. ∆ε μπορεί η Κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕ∆, μπροστά στην πώληση του ΟΛΠ, να σπεύδουν να διευθετούν οικονομικές εκκρεμότητες σε επιχειρηματικά συμφέροντα και για τους μόνους που δεν ενδιαφέρονται να είναι οι εργαζόμενοι. Τους προειδοποιούμε ότι λιμάνια δεν είναι οι προβλήτες και τα μηχανήματα. Λιμάνια είναι οι ψυχές και οι ζωές των ανθρώπων που δουλεύουν σ’ αυτά και αυτές δεν υποδουλώνονται και δεν ξεπουλιούνται.

Τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια συνολικά στέκονται απέναντι στο ξεπούλημα της ∆ημόσιας περιουσίας, αλλά και στην προάσπιση των εργασιακών σχέσεων, που όλα τα μνημονιακά χρόνια βάλλονται βάναυσα. Καλούμε τους παραγωγικούς φορείς και την Τοπική Αυτοδιοίκηση να σταθούν στο πλευρό μας και να ασκήσουν την πίεσή τους, όχι στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δικαίωμα στη δουλειά με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις, αλλά σ’ αυτούς που έχουν υποχρέωση και καθήκον να σεβαστούν το δικαίωμα στην εργασία.

Τα Λιμάνια οδηγούνται στον πλέον κρίσιμο αγώνα στην μεγάλη αγωνιστική τους ιστορία.
Η κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στη σημερινή εποχή είναι επιβεβλημένη και ιστορικά αναγκαία.

Όλοι στον αγώνα
Την Τετάρτη 25/5/16 στις 12:00 θα πραγματοποιηθεί στον ΟΛΠ πανλιμενική συγκέντρωση στα Κεντρικά – Αίθουσα εκδηλώσεων.
Την Πέμπτη 26/5/16 στις 11:00 θα γίνει συγκέντρωση στην Πλ. Καραϊσκάκη στον Πειραιά και πορεία στο Υπουργείο Ναυτιλίας».

The post Σε απεργιακή τροχιά οι λιμενεργάτες από την Πέμπτη 26 Μαΐου appeared first on ert.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
απεργια λιμενεργατες 26 και 27 μαιου
Τυχαία Θέματα