Σε Πηγή και Μπαλτζίκι η Εριφύλη Χιωτέλλη

12:05 9/5/2019 - Πηγή: ΕΡΤ
Επίσκεψη στην Πηγή και το Μπαλτζίκι, έκανε εχτές (Τετάρτη) η Εριφύλη Χιωτέλλη, συνοδευμένη από κλιμάκιο υποψηφίων της Πυξίδας.

Στις συναντήσεις που είχε με τους κατοίκους, τέθηκε έντονα από τους δεύτερους το θέμα της αποκατάστασης της κατεστραμένης αγροτικής οδοποιίας, αλλά και της δακοκτονίας, ενώ εκφράστηκαν φόβοι ότι, εξ’ αιτίας αυτών των δύο παραγόντων, μπορεί να χαθεί και η φετινή ελαιοκομική περίοδος. Η Εριφύλη Χιωτέλλη, είπε στους κατοίκους: “Ενώ φέτος, όλοι μας, περιμένουμε να έχουμε μια εξαιρετική χρονιά και
οι παραγωγοί μας να ρεφάρουν, με κάποιο τρόπο, την περσινή ζημιά, τα νέα που μας έρχονται για την δακοκτονία, αλλά και για την αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων, μας κάνουν να ανησυχούμε.

Ελπίζουμε ότι η Περιφέρεια, θα κάνει ότι πρέπει,, προκειμένου να ξεκολλήσει άμεσα το θέμα της δακοκτονίας.

Ελπίζουμε ότι, οι υπηρεσίες του Δήμου Λέσβου και οι πολιτικοί προϊστάμενοι τους, θα έχουν αξιοποιήσει τη δυνατότητα που τους έδινε ο ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ Ι και θα έχουν υποβάλει πρόταση για την αποκατάσταση της κατεστραμένης αγροτικής οδοποιίας. Από ότι ξέρουμε ο σχετικός προϋπολογισμός, μπορεί να φτάσει και τις 700 χιλ. ευρώ.

Ελπίζουμε, ο αντιπεριφερειάρχης Λέσβου κ. Κύτελης, με την θεσμική του ιδιότητα και ρόλο, να έχει ενδιαφερθεί και να έχει έλθει σε επαφή με τους αρμόδιους αντιδημάρχους του Δήμου Λέσβου και ένα έχει καταστρωθεί ένα κοινό σχέδιο αντιμετώπισης της έκτακτης αυτής κατάστασης

Οι παραγωγοί μας δεν θα αντέξουν, μια ακόμα χαμένη χρονιά και εμείς δεν θέλουμε να παραλάβουμε “καμένη γη” στον ελαιώνα μας. Θα επιδιώξουμε να έχουμε, άμεσα, επίσημη ενημέρωση από τους υπεύθυνους αντιδημάρχους του Δήμου Λέσβου, για το που βρίσκεται ακριβώς το θέμα και θα ενημερώσουμε όλους τους παραγωγούς για τις επόμενες κινήσεις μας.”

The post Σε Πηγή και Μπαλτζίκι η Εριφύλη Χιωτέλλη appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα