Σέρρες – Ν. Πιτσιάβα: «Θέλουμε να επιστρέψουμε στο δεύτερο σπίτι μας που είναι το γήπεδο»

14:24 1/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Την επιθυμία να επιστρέψουν οι αθλητές στα γήπεδα και στα κλειστά γυμναστήρια εξέφρασε με συνέντευξή της στην ΕΡΤ Σερρών η αθλήτρια της ομάδας μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Νεκταρία Πιτσιάβα.

Η Σερραία αθλήτρια μίλησε για τις επιπτώσεις της πανδημίας στη ζωή των αθλητών, για το βιοποριστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί από αυτούς αλλά και για τις φιλοδοξίες της ομάδας της.

Αναλυτικά η αθλήτρια της ομάδας μπάσκετ του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκού Νεκταρία Πιτσιάβα είπε στην ΕΡΤ

Σερρών:

«Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής για εμάς. Είναι μια ρουτίνα που ακολουθούμε. Πέρα από τις δουλειές που έχουμε το πρωί, ξέρουμε ότι το απόγευμα θα πάμε στην προπόνηση.  Έχουμε βγει έξω από τη ρουτίνα μας, είμαστε έξω από τον τρόπο ζωής μας. Καταπιεζόμαστε πάρα πολύ, τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά… Χρειαζόμαστε πλέον μεγάλο διάστημα προετοιμασίας για να επιστρέψουμε. Τώρα η καθεμιά από εμάς προσπαθούμε να κάνουμε ό,τι μπορούμε με ασκήσεις που μας στέλνει ο γυμναστής της ομάδας αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Ελπίζουμε κάποια στιγμή, έστω να ανοίξουν τα γήπεδα, τα γυμναστήρια για να έχουμε μια επαφή. Δεν ζητάμε να πούμε ότι αύριο παίζουμε αλλά θέλουμε να ξαναπάμε στο δεύτερο σπίτι μας. Μας λείπει… Από τους παράγοντες που είχαν την επαφή με τους αθλητές και ήταν για αυτούς μια εκτόνωση αλλά κυρίως για εμάς  που είναι κάτι ακόμα πιο μεγάλο και πιο σημαντικό, που το αγαπάμε πάρα μα πάρα πολύ».

«Βέβαια να έχουμε όλοι την υγεία μας και να λαμβάνουμε τα καλύτερα δυνατά μέτρα για να μπορέσουμε να μπούμε στα γήπεδα. Δεν λέω να πετάξουμε τις μάσκες και να μπούμε σε αυτά… Αλλά με κάποια αυστηρή τήρηση των μέτρων, πιστεύω ότι τουλάχιστον να μας ανοίξουν τα γήπεδα να κάνουμε κάποιες ομαδικές προπονήσεις γιατί ήδη είμαστε τρεις μήνες σε απραξία».

«Πολλοί αθλητές μπορεί να μη ζουν αποκλειστικά από τον αθλητισμό αλλά η ενασχόληση με αυτόν είναι ένα συμπλήρωμα στα εισοδήματά τους… Υπάρχουν και οι αθλητές που βιοπορίζονται μόνο από αυτό».

«Είμαστε μια οικογένεια στον Πανσερραϊκό. Πέρα από το αθλητικό κομμάτι, τις προπονήσεις και τους αγώνες, αυτή η παρέα και οι πλάκες που κάνουμε μεταξύ μας μας τονώνει και την ψυχολογία. Είναι μεγάλο πλήγμα. Μας λείπει».

«Στον Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκό κάνουμε μια πάρα πολύ μεγάλη και καλή προσπάθεια… Πρέπει όμως να υπάρξει και κάποια στήριξη από τους Σερραίους, από χορηγίες. Να αγκαλιάσει η πόλη την ομάδα μας. Είμαστε μια υγιέστατη ομάδα και μπορούμε να διαφημίσουμε το Σερραϊκό επιχειρείν σε όλη την Ελλάδα αφού αντιμετωπίζουμε πολλές ομάδες από όλη τη χώρα.  Θέλουμε να ανεβούμε αλλά αυτά χτίζονται σιγά σιγά και τις βάσεις τις έχουμε βάλει. Με σταθερά βήματα και με τη στήριξη του Σερραϊκού κόσμου μπορούμε να φτάσουμε ψηλά τον Πανσερραϊκό».

φωτο: anexartitos.gr

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα