Σέρρες: Ένωσαν δυνάμεις προσφέροντας αίμα

10:00 17/12/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με σύνθημα «Ενώνουμε δυνάμεις! Γίνε κι εσύ εθελοντής αιμοδότης» και με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  στις Σέρρες αιμοληψία εθελοντών αιμοδοτών από το τμήμα Δημόσιας Υγείας του Δήμου Σερρών με τη συμμετοχή του Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός και των Φίλων της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ «Πελαργοί».

Δεκάδες άνθρωποι και φίλοι του αθλητισμού ανταποκρίθηκαν

στο κάλεσμα και πρόσφεραν αίμα, δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους προς τον συνάνθρωπό τους, και μάλιστα εν μέσω πανδημίας. Η αιμοληψία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο στην αίθουσα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» σε συνεργασία με τη Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών και τη Ν.Υ. Αιμοδοσίας, υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Παναγιώτης Σπυρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Υγείας, Πολιτισμού του Δήμου Σερρών Σωτηρία Πάνου και η διευθύντρια του τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών Κατερίνα Τζιούρα.

«Οι συμπολίτες μας που ήρθαν έκαναν το σημαντικότερο δώρο στις οικογένειες τους, στους συνανθρώπους τους αλλά και στην κοινωνία, μια φιάλη αίμα που τόσο πολύ έχει ανάγκη το Νοσοκομείο μας ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο», είπε στην ΕΡΤ Σερρών ο έφορος του τμήματος μπάσκετ του ΜΓΣ Πανσερραϊκού, γιατρός Θάνος Μηλούσης, τονίζοντας ότι υπάρχει μια άψογη συνεργασία με τη διευθύντρια του τμήματος Αιμοδοσίας, Κατερίνα Τζιούρα. Ο Σερραϊκός σύλλογος για δεύτερη φορά διοργάνωσε αιμοδοσία, αφού είχε προηγηθεί αυτή του περασμένου Μαΐου -οπότε είχαν συγκεντρωθεί εξήντα φιάλες αίμα.

«Ο ΜΓΣ Πανσερραϊκός στην μακρόχρονη ιστορία του έχει διττό ρόλο, πέρα από το αθλητικό κομμάτι με τα 14 τμήματα που διατηρεί, πάντα διαδραματίζει κι έναν κοινωνικό ρόλο κι αυτό το στηρίζει όλη η διοίκηση και οι έφοροι των τμημάτων. Εμείς θα πρέπει να τον κάνουμε ακόμα πιο έντονο γιατί έχει να κάνει με νέους ανθρώπους», υπογράμμισε ο Θάνος Μηλούσης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σέρρες, Ένωσαν,serres, enosan