Σέρρες: Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένους

13:43 30/7/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Σειρά κλοπών πραγματοποίησε συμμορία που εξαπατούσε ηλικιωμένα άτομα σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας (και των Σερρών) , προσποιούμενοι υπαλλήλους της ΔΕΗ, με λεία που να ξεπερνά τις 80.000 ευρώ.

Η συμμορία που αποτελείται από οκτώ συνολικά μέλη, ξεκίνησε τη δράση της, τέλος Μαρτίου 2018 έως και τα μέσα Μαΐου, δρώντας με διαφορετική

κάθε φορά σύνθεση και προφασιζόμενοι ηλεκτρολογική βλάβη ή με άλλα προσχήματα, έμπαιναν στα σπίτια ηλικιωμένων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και κοσμήματα. Συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης 2 άτομα, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη 6 συνεργοί τους.
Όπως εξακριβώθηκε, διέπραξαν 10 κλοπές και απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων σε περιοχές της Πιερίας, των Σερρών, της Κοζάνης και της Χαλκιδικής, αφαιρώντας συνολικό χρηματικό ποσό πάνω από 74.000 ευρώ και κοσμήματα αξίας 8.500 ευρώ, σύμφωνα με τους παθόντες.
Επιπλέον, ενέχονται σε 3 περιπτώσεις απόπειρας απάτης και κλοπής από οικίες ηλικιωμένων σε περιοχές της Καβάλας, της Κοζάνης και της Πιερίας.
Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Αστυνόμος Β΄ και προϊστάμενος του Γραφείου Τύπου της Γενικής Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Πέτρος Τάνος, είπε πως η ενημέρωση από την πλευρά της Αστυνομίας είναι συνεχής προτρέποντας όλους και κυρίως τους ηλικιωμένους να είναι πολύ προσεκτικοί και επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να μπούνε στο σπίτι τους ή τους τηλεφωνούν, να ακολουθούν τις οδηγίες που δίνει η αστυνομία, να έχουν πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσουν σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.). και να τηλεφωνούν αμέσως στο 100 ακόμη και σε απόπειρα απάτης

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα