Σέρρες: Σειρά συσκέψεων για τη δίχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση

14:26 22/11/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στο Υπουργείο Παιδείας θα σταλεί η πρόταση της 3μελούς Επιτροπής η οποία διερευνά για το εάν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές για την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Η Επιτροπή η οποία αποτελείται από τον ο Δ/ντη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλο, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πασχάλη Στεφάνου και τον Δήμαρχο του κάθε Δήμου, είχε από

χθες σειρά συσκέψεων προκειμένου να αποκομίσει μια ολοκληρωμένη εικόνα.

Εξάντληση του χρόνου σταδιακής εφαρμογής ζητά ο Δήμος Σερρών

Χθες στη συνάντηση για το Δήμο Σερρών ο δήμαρχος Πέτρος Αγγελίδης μετέφερε την ομόφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου Σερρών που είναι να εξαντληθεί ο χρόνος της σταδιακής εφαρμογής, ζητώντας δηλαδή πίστωση χρόνου δύο ετών.

«Αυτό το ζητάμε για δύο λόγους είπε ο κ. Αγγελίδης, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών. Πρώτος λόγος είναι ότι εάν εφαρμοστεί άμεσα δημιουργούνται πολύ μεγάλα προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς, απαιτείται να γίνουν βρεφικά τμήματα, προϋπόθεση που απαιτεί και χρόνο και χρήματα και ο δεύτερος λόγος είναι ότι από το 2011 κάναμε ένα μεγάλο έργο με τα νηπιαγωγεία, από τα 16 στον αριθμό που στεγαζόταν σε ιδιωτικά κτίρια με ενοίκιο τα 14 μεταφέρθηκαν σε δημοτικά κτήρια και απομένουν δύο νηπιαγωγεία για τα οποία πρέπει να ολοκληρωθεί και αυτή η διαδικασία» είπε ο κ. Δήμαρχος συμπληρώνοντας πως ο Δήμος Σερρών δημιούργησε δύο βρεφικά τμήματα- με χρήματα του Δήμου – αλλά πρέπει να γίνουν άλλα πέντε. Θα κατατεθεί εκ νέου πρόταση είπε ο Δήμαρχος και αναμένουμε την οικονομική ενίσχυση, είπε χαρακτηριστικά.

Συσκέψεων συνέχεια…

Αντιρρήσεις εξέφρασαν και η Δήμαρχος Βισαλτίας καθώς και ο Δήμαρχος Εμμανουήλ Παππά υποστηρίζοντας πως υπάρχει η υποδομή αλλά η άμεση εφαρμογή θα δημιουργήσει προβλήματα στους παιδικούς σταθμούς. Ομόφωνη ήταν η απόφαση της Επιτροπής για τη λειτουργία της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης μόνο στους Δήμους Αμφίπολης και Ν.Ζίχνης ενώ ακολουθούν οι συναντήσεις της τριμελούς επιτροπής για τους Δήμους Ηράκλειας και Σιντικής.

Παπασταμόπουλος- Στεφάνου «Υπάρχουν οι προϋποθέσεις για την εφαρμογή»

Η άποψη και εκτίμηση του Δ/ντή της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Σερρών Ξενοφώντα Παπασταμόπουλου καθώς και του Πρόεδρο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης « Εμμανουήλ Παππάς» Πασχάλη Στεφάνου είναι πως υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να εφαρμοστεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση από την επόμενη χρονιά, σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα