Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή σήμερα η δικογραφία (video)

08:58 6/2/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Βουλή διαβιβάζεται σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2018 με εντολή του πρωθυπουργού, η δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis.

Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται οκτώ πρώην υπουργοί και δυο πρώην πρωθυπουργοί (την περίοδο 2006 – 2015). Η εισαγγελική έρευνα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, ενώ οι διαρροές περί εμπλοκής δέκα πολιτικών προσώπων στην υπόθεση

έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Μετά από σύσκεψη στο Μαξίμου χθες, ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, έκανε λόγο για τεράστιο σκάνδαλο που θα συγκλονίσει την κοινωνία, περισσότερο και από αυτό της Ζίμενς. Σημείωσε ότι υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες που παράνομα υπερκοστολογούσαν φάρμακα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί η φαρμακευτική δαπάνη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει το θέμα σε βάθος.

Στ. Κοντονής: Η έρευνα για την Novartis θα πάει σε βάθος

Οι ευθύνες για τα πολιτικά πρόσωπα προκύπτουν μέσα από μαρτυρικές καταθέσεις είπε σήμερα στην ΕΡΤ ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής. Το σύνολο των μαρτυρικών καταθέσεων έχει να κάνει με παράνομη τιμολόγηση και με περιπτώσεις δωροδοκίας είπε ο υπουργός.

Keywords
Τυχαία Θέματα