Σοιμπλε:Mην πάει η ελληνική συμφωνία στην ολομέλεια της Bundestag

17:13 16/6/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Εναντίον της παραπομπής της συμφωνίας του χθεσινού Eurogroup για την Ελλάδα στην ολομέλεια του γερμανικού κοινοβουλίου (Bundestag) από την επιτροπή προϋπολογισμού τάχθηκε o Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Σοιμπλε, δηλώνοντας ότι κάτι τέτοιο θα προκαλούσε αβεβαιότητα στις αγορές.

Η επιτροπή προϋπολογισμού της γερμανικής Βουλής θα συζητήσει την Τετάρτη αν θα παραπέμψει ή όχι το ελληνικό θέμα στην ολομέλεια.

Μιλώντας μετά το σημερινό Ecofin, ο κ. Σοιμπλε

ανέφερε ότι οι αποφάσεις του Eurogroup δεν συνιστούν αλλαγή του προγράμματος.

«Βρισκόμαστε και στην Ελλάδα στον δρόμο της οικονομική ανάκαμψης και αυτό συνετέλεσε στο να κλείσουμε την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος επιτυχώς», ανέφερε, απαντώντας σε ερωτήσεις, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο Λουξεμβούργο.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε τη διαπραγμάτευση δύσκολη, που διήρκησε πολύ, και τόνισε πως «τελικά έχει θετική επίπτωση για την Ελλάδα, διότι βρίσκεται σε καλύτερο δρόμο και αν τον συνεχίσει, τότε θα είμαστε όλοι ικανοποιημένοι» σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Επιπλέον ανέφερε ότι ο στόχος του προγράμματος είναι στα μέσα της επόμενης χρονιάς να μπορέσει η Ελλάδα να βγει στις αγορές, επισημαίνοντας ότι «εάν επιτύχει, πράγμα για το οποίο συνηγορούν πολλά ότι μπορεί να συμβεί, τότε είμαστε σε καλό δρόμο».

Παραδέχθηκε ότι «ζητάμε από τους πολίτες στην Ελλάδα πολλά», προσθέτοντας ότι «το ερώτημα είναι πώς θα βρει η Ελλάδα το δρόμο της, πώς θα προχωρήσει στις αναγκαίες αλλαγές, ώστε να καταστεί ανταγωνιστική, για να μπορέσει να σταθεί στα δικά της πόδια» και σημείωσε πως αυτό «είναι μια απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης, είναι ένα θέμα εθνικής κυριαρχίας, όπως επίσης είναι θέμα του ελληνικού Κοινοβουλίου και του ελληνικής κυβέρνησης».

Αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα ανέφερε ότι το γεγονός ότι η χρηματαδότηση από το Ταμείο θα γίνει αργότερα «είναι μεν μια απόκλιση από την προηγούμενη συμφωνία, αλλά δεν έχει αποφασιστική σημασία», «η χρηματοδότηση του προγράμματος εκ μέρους του ΔΝΤ δεν είναι αποφασιστικής σημασίας, ενώ βασικής σημασίας είναι η εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων για να γίνει η οικονομία πιο ανταγωνιστική, να βελτιωθούν τα δημοσιονομικά της Ελλάδας».

ΠΗΓΗ: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα