Σώος μετά από ομηρία 6 μηνών ο επιχειρηματίας Μιχ. Λεμπιδάκης

18:44 2/10/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά από 186 ημέρες ομηρίας απελευθερώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης, ενώ έγιναν 9 συλλήψεις και αναζητούνται ακόμη πολλοί συνεργοί. Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στις 5.30 το απόγευμα, μετά την κατάθεσή του αναχώρησε από το Ρέθυμνο για το σπίτι του στην Καλέσα Ηρακλείου.

Ο Λεμπιδάκης βρέθηκε δεμένος και με εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας από την πολύμηνη

κράτηση του, 5 χιλιόμετρα έξω από το Ρέθυμνο στο δρόμο προς τα Χανιά, σε μάντρα αυτοκινήτων. Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του μεταφέρθηκε στο Ρέθυμνο όπου πήγε και η οικογένειά του και είναι καλά στην υγεία του.

Ο 53χρoνος επιχειρηματίας μεταφέρθηκε σε χώρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ρεθύμνου, στη Σχολή Αστυφυλάκων, όπου εξετάσθηκε από ειδικό γιατρό, ενώ δίπλα του βρισκόταν ψυχολόγοι της ΕΛ.ΑΣ και μέλη του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος.
Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν καλά στην υγεία του και με πλήρη διαύγεια, έφερε ωστόσο εμφανή τα σημάδια της ταλαιπωρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την παραμονή του στη Σχολή Αστυφυλάκων έδωσε στους αστυνομικούς σημαντικές πληροφορίες για την πολυήμερη κράτησή του.

Η επιχείρηση της ΕΛΑΣ εξελίχθηκε αστραπιαία καθώς η αστυνομία αξιοποίησε με μεθοδικότητα ότι στοιχεία είχε συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια της ομηρίας του 53χρονου επιχειρηματία.

Για την υπόθεση η πρώτη επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας έκανε λόγο για 7 συλλήψεις, ωστόσο στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου προσήχθησαν και εξετάζονται και άλλα άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Τα νεώτερα στοιχεία δείχνουν ότι, έχει συλληφθεί και μία ανήλικη, που φέρεται να έπαιζε το ρόλο του αγγελιοφόρου.

Η επίσημη παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ για την εξιχνίαση της υπόθεσης θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί της Τετάρτης, στα Χανιά, όπου αναμένονται ο αναπληρωτής υπουργός, Νίκος Τόσκας και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, Κώστας Τσουβαλάς.
Για την εξιχνίαση της πολύκροτης υπόθεσης συγχαρητήριες ανακοινώσεις προς την ΕΛΑΣ εξέδωσαν πολλοί φορείς του νησιού.

Μιλώντας για την υπόθεση ο κ. Τόσκας είπε πως ο τόπος κράτησης του απαχθέντος επιχειρηματία έγινε γνωστός στις αστυνομικές αρχές, χθες. Ο υπουργός μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Star επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν πληροφορίες από τα κινητά τηλέφωνα των δραστών λέγοντας ότι έγιναν παρακολουθήσεις και κινητών τηλεφώνων και προσώπων.

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ιδιαίτερα το γεγονός ότι η επιχείρηση ήταν αναίμακτη. Υπογράμμισε επίσης ότι η σημερινή μεγάλη επιτυχία της ΕΛΑΣ στέλνει ένα μήνυμα παραδειγματισμού σε όλους τους επίδοξους απαγωγείς.

Συγχαρητήρια έδωσαν στην Ελληνική Αστυνομία ο Αλέξης Τσίπρας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης, η εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, η Ένωση Κεντρώων και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: ΕΡΤ1, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Απελευθέρωση Λεμπιδάκη και συλλήψεις -Τέλος στο σήριαλ της απαγωγής του στην Κρήτη (video)

Keywords
Τυχαία Θέματα