Σταϊνμάιερ: Το Βερολίνο σε ειδικό ρόλο για διατήρηση του διαλόγου με την Ρωσία

19:16 15/4/2018 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο πρόεδρος της Γερμανίας Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ προειδοποίησε κατά της δαιμονοποίησης της Ρωσίας και δήλωσε ότι η χώρα του έχει να παίξει έναν ειδικό ρόλο για τη διατήρηση του διαλόγου με την Ρωσία, με δεδομένη την ιστορία της.

Σε συνέντευξή του που δημοσιοποιήθηκε σήμερα, ο Σοσιαλδημοκράτης Σταϊνμάιερ εκφράζει τις ανησυχίες του ότι οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν χθες οι δυνάμεις της Δύσης κατά της Συρίας, εμπεριέχουν το ρίσκο μιας απευθείας σύγκρουσης μεταξύ

αμερικανικών και ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων, για πρώτη φορά, σε συριακό έδαφος.

«Βρισκόμαστε στο επόμενο στάδιο κλιμάκωσης της έντασης στις σχέσεις Ρωσίας-ΗΠΑ,» δήλωσε στην εφημερίδα Bild am Sonntag ο Σταϊνμάιερ, που υπηρέτησε δύο φορές ως υπουργός των Εξωτερικών της Γερμανίας.

Το 59,9% των Γερμανών απορρίπτει την στρατιωτική επιχείρηση κατά της Συρίας

Αντίθετη είναι η πλειοψηφία των Γερμανών στην στρατιωτική επιχείρηση των ΗΠΑ, της Μεγάλης Βρετανίας και της Γαλλίας κατά στόχων στη Συρία, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Spiegel Online και του Ινστιτούτου Civey.

Το 59,9% απορρίπτει τις ενέργειες των τριών χωρών ενώ μόλις το 30,8% των ερωτηθέντων συμφωνεί. Το 9,3 % δεν εκφέρει γνώμη.

Η δημοσκόπηση έγινε με τη συμμετοχή 4959 ατόμων μετά την επίθεση.

Ανάλογη έρευνα του Spiegel Online και Civey μετά την επίθεση κατά συριακών στόχων το 2017 είχε δείξει ότι το 42,5% συμφωνούσε με την τότε αμερικανική επιχείρηση και το 43,5% είχε ταχθεί εναντίον.

Τη μεγαλύτερη αντίθεση στην επιχείρηση εκδηλώνουν οι οπαδοί του Αριστερού Κόμματος και της AfD. Το 69,6% αυτών που ισχυρίζονται ότι βρίσκονται κοντά στο Αριστερό Κόμμα απορρίπτουν την επίθεση. Για τους ψηφοφόρους του AfD, το ποσοστό είναι ακόμα υψηλότερο: το 76,3% πιστεύει ότι η αμερικανική, βρετανική και γαλλική στρατιωτική επέμβαση δεν ήταν σωστή.

Οι ψηφοφόροι των Χριστιανοδημοκρατών είναι διαιρεμένοι: το 43,3% των ερωτηθέντων θεωρούν την επιχείρηση ορθή ενώ το 46,2 % είναι εναντίον.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα