Στη Σαγκάη ο Αλέξης Τσίπρας

06:56 6/7/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Στη Σαγκάη βρίσκεται σήμερα Τετάρτη η κυβερνητική αποστολή. Με τον πρόεδρο της Cosco συναντήθηκε ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός θα έχει επίσης συναντήσεις με τον πρόεδρο της κινεζικής εταιρείας ηλεκτρονικού λιανικού εμπορίου Alibaba, τον πρόεδρο του κέντρου έρευνας και ανάπτυξης ΖΤΕ, τον πρόεδρο της κινεζικής

επενδυτικής εταιρείας Fosun και άλλους Κινέζους επιχειρηματίες, ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του στην Κίνα.

Ο πρωθυπουργός πριν από την αναχώρησή του θα συναντηθεί με τον δήμαρχο Σαγκάης Γιανγκ Ξιονγκ, και θα επισκεφθεί το μουσείο της πόλης.

Η Σαγκάη είναι η μεγαλύτερη πόλη και λιμένας της Κίνας. Θεωρείται κύριος φορέας της σύγχρονης οικονομίας της χώρας, καθώς επίσης και ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά, εμπορικά, οικονομικά και βιομηχανικά της κέντρα.

Την Τρίτη, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κινέζος πρόεδρος επιβεβαίωσαν την κοινή βούληση για ενίσχυση και επέκταση των διμερών σχέσεων συνεργασίας.

Ο Σι Τζιπίνγκ χαρακτήρισε την Ελλάδα στρατηγικής σημασίας εταίρο και πλέον αξιόπιστο φίλο της Κίνας στην ΕΕ, σημειώνοντας ότι ο Πειραιάς θα δημιουργήσει νέες προοπτικές για συνεργασία σε μεταφορές, υποδομές, τηλεπικοινωνίες και ναυτιλία.

Παράλληλα αποδέχτηκε πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Σχετική είδηση:

Keywords
Τυχαία Θέματα