Στην μονογαμία απέδωσαν Βρετανοί ερευνητές την εξαφάνιση του «οστού baculum»

12:25 14/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

«Γιατί ο άνδρας έχασε το οστό από το γεννητικό του όργανο;» Το ερώτημα, δεν είναι υπαρξιακό, αλλά επιστημονικό, για τους Βρετανούς ερευνητές που αποφάσισαν να διερευνήσουν το θέμα, που όπως λένε, συνδέεται με το «θαύμα της γενετικής εξέλιξης των ειδών».

Η αρχή του τέλους, για το οστό baculum, όπως ονομάζεται επιστημονικά, χρονικά τοποθετείται στην εποχή του «Όρθιου ανθρώπου» (Homo erectus), πριν από 1, 9 εκατομμύρια χρόνια και εξηγείται στη νέα

βρετανική μελέτη απλούστατα: Ατρόφησε γιατί το γεννητικό όργανο του ανθρώπου, δεν χρειαζόταν την συγκεκριμένη «δομική υποστήριξη».

Το οστό του πέους, συνέχισε να βοηθά πολυγαμικά ζώα, όπως οι χιμπατζήδες και οι μπονόμπο, που ξεπερνούσαν το χρονικό όριο των τριών λεπτών σε διάρκεια διείσδυσης, χρόνος από τον οποίο, σύμφωνα με τους Βρετανούς επιστήμονες, εξαρτάται η εξελικτική ιστορία του συγκεκριμένου οστού.

Στους ανθρώπους, το οστό συρρικνωνόταν μαζί με τον χρόνο διείσδυσης, δεν δίστασαν να διακηρύξουν οι Βρετανοί ερευνητές, με επικεφαλής τον Κιτ Όπι του Τμήματος Ανθρωπολογίας του University College του Λονδίνου.

Και μάλιστα απέδωσαν την εξαφάνιση του οστού από την αθρώπινη ανατομία, στην μονογαμία, που επικράτησε, όπως λένε, από την εποχή του «‘Ορθιου Ανθρώπου».

Η μελέτη δημοσιεύτηκε ήδη στο περιοδικό βιολογίας «Proceedings of the Royal Society B’» της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών της Βρετανίας, στο περιοδικό «Science» και στη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν».

ΠΗΓΗ: ΑΜΠΕ/ Guardian

Keywords
Τυχαία Θέματα