Στις 22 Ιουνίου η 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη

16:48 17/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ
Στην ετήσια γενική τους συνέλευση θα προχωρήσουν δάσκαλοι και νηπιαγωγοί από 22 έως και 24 Ιουνίου, με θέματα που παρουσιάζουν ενδιαφέρουν και θα καθορίσουν την τακτική του κλάδου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην ημερήσια διάταξη βρίσκονται θέματα όπως: Τροποποίηση του καταστατικού, Διεκδικητικό Πλαίσιο, Οικονομικά, Δαπάνες για την Παιδεία, Οικονομικά Εκπαιδευτικών, Το σχολείο που βιώνουμε, το σχολείο που οραματιζόμαστε, Ο εκπαιδευτικός του δημόσιου σχολείου (εργασιακά – επαγγελματικά), Διορισμοί, εργασιακά δικαιώματα
αναπληρωτών, Ασφαλιστικά, Προσχολική Αγωγή, Ειδική Αγωγή, Επιμόρφωση, Πρόγραμμα Δράσης.

Όπως σημειώνει μεταξύ άλλων (το πλήρες κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ), η διδασκαλική ομοσπονδία Ελλάδος (ΔΟΕ): «Η φετινή σχολική χρονιά, μια από τις χειρότερες των τελευταίων ετών, κλείνει με 2.500 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δίχως την προοπτική μόνιμων διορισμών, με χιλιάδες αναπληρωτές να προσλαμβάνονται μόνο μέσα από κονδύλια του ΕΣΠΑ και του ΠΔΕ.

Αναπληρωτές που είναι πλέον αντιμέτωποι με το τέταρτο έτος στη σειρά μηδενικών διορισμών (με τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής να κλείνουν 15 χρόνια αναμονής για μονιμοποίηση) αλλά και με την ανασφάλεια σχετικά με τον τρόπο πρόσληψής τους έστω και ως αναπληρωτές.

Κι όλα αυτά με την προοπτική της τραγικής συρρίκνωσης ακόμη και αυτών των προσλήψεων αφού τα κονδύλια του ΕΣΠΑ είτε φθίνουν είτε έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από το Υπουργείο για κάλυψη των φετινών κενών (π.χ. παράλληλη στήριξη)».

The post Στις 22 Ιουνίου η 85η Γενική Συνέλευση της ΔΟΕ με σημαντικά θέματα στην ημερήσια διάταξη appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα