Στις 6 μ.μ. στην κεντρική πλατεία το συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στον τομέα της υγείας

15:07 13/3/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Δεκάδες φορείς διοργανώνουν σήμερα, στις 6 το απόγευμα, στην κεντρική πλατεία συλλαλητήριο για τις ελλείψεις στο χώρο της υγείας των δημόσιων δομών του νομού Καρδίτσας. Σε κάλεσμά τους επισημαίνουν:
«Τα τελευταία χρόνια, σε συνθήκες κρίσης που η φτώχεια, η ανεργία, οι ελαστικές εργασιακές σχέσεις, η ανασφάλεια και το άγχος φθείρουν ανεπανόρθωτα την υγεία, έχουμε πολύ σοβαρούς λόγους να απαιτούμε ένα αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας με ενταγμένη σε αυτό και την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Με ιδιαίτερη ένταση το νομό μας βιώνουμε την μείωση και ουσιαστική υποβάθμιση των

δημόσιων υπηρεσιών και των παροχών πρόληψης, θεραπείας και αποκατάστασης της υγείας. Τα κέντρα υγείας και της Καρδίτσας (πρώην ΠΕΔΥ), τα αγροτικά ιατρεία των χωριών μας λειτουργούν οριακά σε οριακό σημείο λειτουργίας, με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ελάχιστου υγειονομικού προσωπικού που τα στελεχώνει. το νοσοκομείο με κλινικές όπως ή γυναικολογική ή η παιδιατρική που έχουν οριακή λειτουργία. Πεποίθηση μας είναι ότι μόνο με δυναμικούς κοινούς αγώνες όλων εμάς που θιγόμαστε άμεσα από αυτές τις πολιτικές που υποβαθμίζουν τις σύγχρονες ανάγκες μας και τα δικαιώματα μας μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πετύχουμε λύσεις στα οξυμένα αυτά προβλήματα.
Θεωρώντας ότι η ένταση και η διεύρυνση των προσπαθειών που ξεκινήσαμε φορείς του νομού και με τη δική σας συμμετοχή μπορεί να συμβάλει τόσο στην ανακούφιση των οξυμένων προβλημάτων που όλοι μας βιώνουμε όσο και στη δημιουργία προϋποθέσεων για βαθύτερες αλλαγές σε όφελος των λαϊκών συμφερόντων στον τομέα της Υγείας Πρόνοιας και όχι μόνο.
Σας καλούμε να συμμετέχετε στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που θα γίνει με αφορμή το ζήτημα της Υγείας, στην κεντρική πλατεια της Καρδίτσας την Τετάρτη 13 Μαρτίου στις 6 μμ.
ώστε συλλογικά και οργανωμένα να αντιπαλέψουμε την πολιτική των ελάχιστων παροχών και δικαιωμάτων, την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και των εκάστοτε κυβερνήσεων για την Υγεία.

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ:
•Άμεση κάλυψη των τεράστιων ελλείψεων σε μόνιμο προσωπικό (γιατροί, μαίες, παραϊατρικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, καθαριότητα, φύλαξη).
•Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού ή συμβασιούχου.
•Καμία μετακίνηση γιατρών και προσωπικού προκειμένου να μπαλώνουν προσωρινά τις μόνιμες τεράστιες τρύπες του δημόσιου συστήματος υγείας.
•Να προσληφθούν άμεσα όλοι οι απαραίτητοι μόνιμοι παιδίατροι.
•Άμεση και πλήρης λειτουργία της Μαιευτικής – Γυναικολογικής κλινικής και στελέχωση της με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό. Άμεση λειτουργία της αίθουσας τοκετών.
•Επαρκής και αυξημένη χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό προς όλες τις δημόσιες δομές υγείας για τον απαραίτητο ιατρικό, υλικοτεχνικό και λοιπό εξοπλισμό.
•Δωρεάν εξετάσεις, φάρμακα και θεραπείες σε όλους ανεξάρτητα από την ασφαλιστική τους ικανότητα, χωρίς λίστες αναμονής και ουρές.
•Καθολικό Αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν Σύστημα Υγείας-Πρόνοιας. Όχι στην ανταποδοτική λειτουργία του συστήματος ασφάλισης.
Εκτιμούμε πως οι υπηρεσίες Υγείας πρέπει να αποτελούν κατοχυρωμένο λαϊκό δικαίωμα που θα παρέχεται σε όλους δωρεάν και δε θα λειτουργεί ως εμπόρευμα ή φιλανθρωπία.

ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

1.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΟΓΕ)
2.ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕΚΛΙΖΑΣ (ΟΓΕ)
3.ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΑΜΑΣΙΟΥ (ΟΓΕ)
4.ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ Γ.Ν.-Κ.Υ. Ν.ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΙΝΚΥΝΚ)
5.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
6.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΣΜΕΝΩΝ Κ.Υ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΕΔΥ)
7.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΜΠΟΡΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
8.ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
9.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
10.ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
11.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ ΠΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
12.ΕΛΜΕ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
13.ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
14.ΕΝΩΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΕΟΑΣΚ)
15.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
16.ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ
17.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ
18.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
19.ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ(ΤΕΒΕ-ΤΑΕ)
20.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
21.ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
22.ΕΝΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
23.ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
24.Τ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΛΛΙΘΗΡΟΥ
25.ΕΝΩΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ(ΕΓΕ)
26.ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα