Σύλλογος Δασκάλων Σάμου: «Να μην πάει στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο”

00:06 26/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Με επιστολή τους προς τους γονείς των μαθητών, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σάμου αναφέρεται στους λόγους της συμμετοχής τους στην 24ωρη Πανελλαδική απεργία στις 26 του Νοέμβρη.

Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δηλώνουν ότι βρίσκονται στο πλάι των γονιών σε μια κοινή προσπάθεια για τη διαφύλαξη των μορφωτικών δικαιωμάτων όλων των παιδιών. Δίνουν το παρόν, με όλα τα μέσα, αφού, δυστυχώς, τα σχολεία έκλεισαν

με απόφαση της κυβέρνησης. Μοιράζονται τις ίδιες αγωνίες για τις επιπτώσεις όλης αυτής της κατάσταση στα παιδιά, στο μέλλον και την πρόοδό τους. Αναγνωρίζουν την ανάγκη να επιστρέψουν γρήγορα στο φυσικό τους χώρο – το σχολείο, δίπλα στους συμμαθητές και τους δασκάλους τους.

Αναφέρουν ότι η κυβέρνηση και το Υπουργείου Παιδείας δεν είχαν τις ίδιες αγωνίες με εκείνους καθώς μέσα στις συνθήκες αυτές, “αρπάζουν την ευκαιρία για να νομοθετήσουν στη Βουλή σκληρά αντεργατικά – αντιλαϊκά μέτρα, όπως το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στα «εργασιακά» που σωστά χαρακτηρίζεται ως «οι ανατροπές του αιώνα». Επιχειρούν να καθιερώσουν το 10ωρο με 200 ευρώ μισθό, ετοιμάζοντας μια σύγχρονη σκλαβιά. Αντίστοιχα, καταθέτουν προϋπολογισμό, στον οποίο, εν μέσω πανδημίας, θα μειωθούν οι κρατικές δαπάνες για την υγεία κατά 600 εκατομμύρια ευρώ για το 2021”.

Τα αιτήματα τους όπως αναφέρονται στην επιστολή είναι :

– Να αραιώσουν οι μαθητές στις τάξεις.

-Να δημιουργηθούν νέες σχολικές αίθουσες και να αξιοποιηθούν ήδη υπάρχουσες.

-Να γίνονται δωρεάν, μαζικά και επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ στα σχολεία.

– Να ενισχυθεί το προσωπικό καθαριότητας, ώστε να τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

-Να χορηγούνται δωρεάν όλα τα Μέσα Ατομικής Προστασίας.

– Να παρθούν μέτρα για την αποσυμφόρηση των σχολικών λεωφορείων.

-Να δοθούν σε όλα τα παιδιά τεχνολογικά μέσα, τάμπλετ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, γρήγορο ίντερνετ με ευθύνη του κράτους.

-Να γίνει αναπροσαρμογή της ύλης και να στηριχθούν όλα τα παιδιά με ενισχυτική διδασκαλία και φροντιστηριακά μαθήματα αμέσως μόλις ανοίξουν τα σχολεία.

The post Σύλλογος Δασκάλων Σάμου: «Να μην πάει στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο” appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα