Συναντήσεις του Βουλευτή Σάμου στην Ικαρία κατά το τριήμερο 15/7 έως και 17/7-2017.

13:05 19/7/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Με αφορμή τις εκδηλώσεις της 17ης Ιουλίου για την 105η επέτειο της απελευθέρωσης της Ικαρίας από τον τουρκικό ζυγό, ο βουλευτής του Νομού Σάμου κ. Δημήτρης Σεβαστάκης, κατέφθασε στην Ικαρία το Σάββατο 15/7, συναντήθηκε με τον Διοικητή του Γ.Ν.- Κ.Υ Ικαρίας κ. Καρδάση όπου εκτός των άλλων μίλησαν για την πορεία του έργου που αφορά τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού κάνοντας σαφές ότι η γραφειοκρατική πολυπλοκότητα που προηγούνταν έχει ουσιαστικά ολοκληρωθεί και σταδιακά θα αρχίσει η υλοποίησή του.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας συμμετείχε στην 1η τελετή λήξης

του 40ού Διεθνούς Σκακιστικού Τουρνουά «Ίκαρος» 2017 όπου χαιρέτησε την εκδήλωση και συνεχάρη τους διοργανωτές για την εξαιρετική αυτή διοργάνωση, ανέφερε την επικείμενη χρηματική συνδρομή του Υπουργείου Πολιτισμού κι Αθλητισμού για το φετινό τουρνουά και απένειμε βραβεία στους σκακιστές του β’ γκρουπ, μαζί με τον κ. Χρ. Πιλάλη που είναι και ο Έφορος Σχολικού Σκάκι της ΕΣΟ.
Την Κυριακή 16/7, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Στ. Σταμούλο όπου τον ενημέρωσε για την συνάντηση που είχε στο υπουργείο Τουρισμού με θέμα την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών του νησιού, για τις εξελίξεις αλλά και για τις ενέργειες που ενδεχομένως θα συνδράμουν στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας. Προγραμματίζεται μια ακόμη συνάντηση στο Υπουργείο Τουρισμού, με τον Βουλευτή, εκπροσώπους του Δήμου Ικαρίας και μέλη του συλλόγου των Θερμών. Από την συζήτηση επίσης αναδείχτηκε, για ακόμα μια φορά, η ανάγκη ένταξης των ιαματικών πηγών σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα (ΕΣΠΑ), ώστε να χρηματοδοτηθεί άμεσα η βελτίωση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων, αλλά και να αξιοποιηθούν οι πηγές στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους από την τοπική κοινωνία.

Στις συναντήσεις που είχε την Κυριακή 16-7, αλλά και την Δευτέρα 17-7 το απόγευμα στον Εύδηλο και στις Ράχες, συνομίλησε και ενημερώθηκε από τους κατοίκους για τις ανάγκες των περιοχών τους και τέλος τους ενημέρωσε για την επικείμενη διοικητική και επιχειρησιακή αναβάθμιση των δομών Υγείας στις παραπάνω περιοχές.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Βιτσαράς

Keywords
Τυχαία Θέματα