Συνάντηση Κόκκαλη με δήμαρχο Σοφάδων

16:55 9/11/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Συνάντηση με το δήμαρχο Σοφάδων κ. Αθανάσιο Σκάρλο και εκπροσώπους από παραγωγικούς φορείς της περιοχής, είχε στο γραφείο του ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, σήμερα 9 Νοεμβρίου 2017. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Σοφάδων κ.κ. Σάββας Γιαϊτανίδης και Σπύρος Εκιζόγλου, ο Προϊστάμενος ΤΟΕΒ Σοφάδων και περιχώρων κ. Σπύρος Γιωτάκος, ο Γεωπόνος του Δήμου Σοφάδων κ. Παναγιώτης Καμινιώτης, ο εκπρόσωπος των τοματοπαραγωγών της περιοχής κ. Αθανάσιος Ευαγγελογιάννης καθώς και αγρότες

με σημαντικές καλλιέργειες σε βαμβάκι, σιτάρι και καπνό.

Ο δήμαρχος κ. Αθ. Σκάρλος ευχαρίστησε τον Β. Κόκκαλη για το ενδιαφέρον του στην επίλυση των προβλημάτων της περιοχής και τον ενημέρωσε για θέματα του Δήμου σχετικά με τον πρωτογενή τομέα.
Στη συνέχεια ακολούθησαν εξειδικευμένες εισηγήσεις από κάθε έναν παριστάμενο. Συγκεκριμένα, έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα βιωσιμότητας των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν λόγω της έλλειψης των κατάλληλων υποδομών και την ανάγκη εκτέλεσης αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών έργων στην περιοχή. Επίσης εκφράστηκε το ενδιαφέρον των αγροτών της περιοχής για τα Μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 και ιδιαίτερα για το μέτρο της αντιμετώπισης της νιτρορύπανσης.

Από πλευράς του ο κ. Κόκκαλης συνεχάρη το Δήμαρχο για την αγαστή συνεργασία τους και τον διαβεβαίωσε ότι στο ΥπΑΑΤ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες αγρότες. Ο Υφυπουργός προέτρεψε τους παραγωγούς να επωφεληθούν από τα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και ιδιαίτερα του Μέτρου για τη λειτουργία
Ομάδων και Οργανώσεων Παραγωγών το οποίο θα προκηρυχθεί σύντομα. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «η οργάνωση των παραγωγών προσφέρει ισχυρά πλεονεκτήματα ως προς την οικονομική βιωσιμότητα των γεωργικών εκμεταλλεύσεων και αυξάνει καταλυτικά τη διαπραγματευτική δύναμη των αγροτών.». Ο Θεσσαλός πολιτικός τόνισε ότι δύο βασικά στοιχεία τα οποία μπορούν να διασφαλίσουν τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα είναι η οργάνωση των παραγωγών και η στήριξη των κατ’ επάγγελμα αγροτών.

Keywords
Τυχαία Θέματα