Συνάντηση του Ν. Κοτζιά με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου

11:46 20/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Η ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Αραβικού Συνδέσμου, αλλά και οι στενοί και μακραίωνοι δεσμοί φιλίας της Ελλάδας με τα αραβικά κράτη υπογραμμίστηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς με τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ahmed Aboul-Gheit.

Ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι η Ελλάδα λειτουργεί ως γέφυρα που συνδέει την Ευρώπη με τον αραβικό κόσμο

και εξέφρασε την επιθυμία περαιτέρω σύσφιξης των σχέσεων των δύο πλευρών, απευθύνοντας πρόσκληση προς τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου για να επισκεφθεί την Αθήνα.
Η συζήτηση εστιάστηκε σε θέματα περιφερειακού και διεθνούς ενδιαφέροντος, ιδίως δε στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, στη Λιβύη και στην Υεμένη.
Ειδικότερα, ο κ. Gheit εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις στην Υεμένη, τόνισε την ανάγκη σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης και χαρακτήρισε ως ορθό βήμα την απόφαση επαναλειτουργίας της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη. Παράλληλα, επικρότησε την ελληνική στάση ως προς τη διαχείριση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης και επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω εντατικοποίησης της συνεργασίας της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα αραβικά κράτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα