Συνέλευση των μουσικών στα Χανιά το Σάββατο: «Να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας» (audio)

14:51 11/2/2021 - Πηγή: ΕΡΤ

Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιήσει το Παράρτημα Κρήτης του Πανελληνίου Μουσικού Συλλόγου, το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 3 μ.μ. στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας στα Χανιά, προκειμένου, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, να οργανωθούν και να πάρουν την υπόθεση της επιβίωσης και της ζωής τους στα χέρια τους, σε αυτές τις δύσκολες ώρες.

Όπως αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση: «Απέναντι μας έχουμε την κυβέρνηση

και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί, με κοινό τους στόχο να πληρώσουμε πάλι εμείς οι εργαζόμενοι και αυτή την κρίση. Λίγο πριν τη συμπλήρωση ενός χρόνου από το πρώτο lockdown, βρισκόμαστε στην πιο δύσκολη στιγμή. Τα χρέη των περισσότερων έχουν χτυπήσει κόκκινο και περιμένουμε το Φλεβάρη 500 ευρώ για να πληρώσουμε το νοίκι του Νοέμβρη».

Παράλληλα ο κλάδος του πολιτισμού, όπως υποστηρίζουν οι καλλιτέχνες, «πλήττεται σημαντικά και από «το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της τροποποιημένης Ευρωπαϊκής οδηγίας για την παροχή υπηρεσιών στο οπτικοακουστικό τομέα, στο άρθρο 8 του οποίου, εμπεριέχεται και εμπλουτίζεται ο ευρωπαϊκός τρομονόμος (άρθρα 187α, 187β – κυρώθηκε στη Βουλή το 2019). Με βάση το άρθρο 8 απαγορεύεται οποιοδήποτε υλικό που ανεβαίνει στο διαδίκτυο από δημιουργό – καλλιτέχνη ή ακόμα και από οποιοδήποτε χρήστη «να εμπεριέχει υποκίνηση σε βία ή μίσος & δημόσια πρόσκληση σε τρομοκρατικό έγκλημα».

Ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος καταδικάζει απερίφραστα το άρθρο 8, αναφέροντας πως πολύ σύντομα ενδέχεται να δούμε ποινές και διώξεις σε καλλιτέχνες για τα έργα τους, με το πρόσχημα υποκίνησης σε βία ή μίσος και φέρνοντας ως παράδειγμα περιπτώσεις ευρωπαίων καλλιτεχνών που καταδικάστηκαν σε φυλάκιση.

Σήμερα στην ΕΡΤ Χανίων μίλησε το μέλος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου, μουσικός που ζει και εργάζεται στα Χανιά, Μάνος Τρυπιάς.
Ακούστε τη συζήτηση:

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα