Σύντομα η δημοπράτηση του σεισμόπληκτου δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου

15:06 22/10/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Μετά το μεγάλο σεισμό της 12ης Ιουνίου 2017 που ισοπέδωσε το χωριό της  Βρίσας και προκάλεσε πολλές ζημιές στην ευρύτερη περιοχή Πολιχνίτου και Πλωμαρίου, πολλά σχολεία είχαν υποστεί σοβαρές ζημιές.  Η εταιρία του Δημοσίου ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) ανέλαβε την εκπόνηση μελετών και αποκατάσταση σε 8 σχολεία που είχαν τις σοβαρότερες ζημιές. Από αυτά

το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου ήταν στην χειρότερη κατάσταση και από την αρχή είχε ανακοινωθεί ότι θα χρειαστεί χρόνος πολύς για την αποκατάστασή τους. Για το δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου, είχαν εξασφαλιστεί 2.300.000 ευρώ.

Όμως στο δημοτικό σχολείο Πολιχνίτου προϋπήρχαν του σεισμού σοβαρά προβλήματα στη σκεπή του 100ετούς κτιρίου -χαρακτηρισμένου ως διατηρητέου κτίσματος- και από την σχολική κοινότητα εκφράζονται φόβοι ότι η καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωση της μελέτης και τη δημοπράτηση του έργου θα χειροτερέψει την κατάσταση του κτιρίου.

Το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων απέρριψε τη μελέτη που κατέθεσε το μελετητικό γραφείο που καλείται να διορθώσει και να την επανυποβάλει.

Όπως είπε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου Γιώργος Αλάνης  «η μελέτη θα έχει ολοκληρωθεί σε λίγες μέρες και θα κατατεθεί εκ νέου , όπου και αναμένεται να πάρει σύντομα της έγκριση. Αμέσως μετά το έργο θα είναι έτοιμο προς δημοπράτηση» είπε ο αντιδήμαρχος Πολιχνίτου που εκτιμά ότι αυτό θα γίνει τον επόμενο μήνα.

 

 

The post Σύντομα η δημοπράτηση του σεισμόπληκτου δημοτικού σχολείου Πολιχνίτου appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα