Συστηματικούς ελέγχους για Covid-19 ζητά για τα νησιά η Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ Ν. Δωδεκανήσου

12:31 20/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Την υλοποίηση τακτικών, περιοδικών και συστηματικών ελέγχων για Covid-19 σε όλα τα νησιά ζητά η Ν.Ε. του Κινήματος Αλλαγής Ν. Δωδεκανήσου.

«Τα νησιά του Αιγαίου δεν είναι μόνο γεωπολιτικά συμφέροντα και πεδίο ανάδειξης του πατριωτισμού των κυβερνώντων. Είναι οι άνθρωποι τους, οι φύλακες των συνόρων, που παλεύουν με την απομόνωση, τις ελλείψεις, τα στοιχειά της φύσης», τονίζει η Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνει πως «η πρόσφατη έξαρση κρουσμάτων στην Πάτμο, ανέδειξε την αναγκαιότητα λήψης επιπλέον μέτρων πρόληψης της

διάδοσης του Κορωναιού, στα μικρά νησιά που υστερούν σε υποδομές υγείας. Θα περιμέναμε η κυβέρνηση να αναλάβει τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, ώστε τουλάχιστον εκεί που το σύστημα υγείας είναι ανύπαρκτο, να προλάβει επικίνδυνες καταστάσεις. Θα περιμέναμε τη συστηματική και τακτική διενέργεια εκτεταμένων ελέγχων στα μικρά νησιά. Αντ’ αυτού και εκεί η κυβέρνηση παραμένει άπραγος θεατής».

Γίνεται λόγος για το Καστελλόριζο και τη Σύμη, όπου, κατά την Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ, «δύο βδομάδες τώρα από την έναρξη των περιοριστικών μέτρων και οι κάτοικοι του (όπως και πολλών ακόμη μικρών νησιών της περιοχής μας), δεν ξέρουν αν υπάρχει κάποιο κρούσμα στο νησί, αν υπάρχουν λίγα, πολλά, καθόλου. Στη Σύμη, ο Δήμαρχος ζητά απεγνωσμένα τη στελέχωση του Κέντρου Υγείας και βεβαίως το αυτονόητο για ένα νησί 3.000 κατοίκων, να μπορούν να γίνουν επί τόπου τέτοιου είδους εξετάσεις, αλλά και να μην χρειάζεται να μετακινούνται στη Ρόδο για άλλες απλές εξετάσεις, αφήνοντας εκτεθειμένο όλο το νησί στην εισαγωγή κρουσμάτων».

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Συστηματικούς, Covid-19, Νομαρχιακή, ΚΙΝΑΛ Ν, Δωδεκανήσου,systimatikous, Covid-19, nomarchiaki, kinal n, dodekanisou