Τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου θέτει το ΣΥΜ.Π.ΑΝ.

18:02 18/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, συζητήθηκαν και τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου αφού προηγήθηκε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των γιατρών και των εργαζομένων.

Ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβρη, η δημοτική παράταξη ΣΥΜ.Π.ΑΝ είχε θέσει την ανάγκη για σύγκλιση ευρείας σύσκεψης φορέων, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, για να διαμορφωθεί ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης λύσεων από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας.

Η υποστελέχωση του οργανισμού σε ιατρικό προσωπικό, σε συνδυασμό με την έλλειψη διοικητικού συμβουλίου, αλλά και τη συγχώνευση

τμημάτων, δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου μας, τονίζει το ΣΥΜ.Π.ΑΝ. σε ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Με αυτή την έννοια, ο επικείμενος διορισμός Διοικητή στο Νοσοκομείο αν δε συνοδευτεί με μια συνολική πολιτική λύση, που έγκειται τόσο στην αλλαγή του οργανισμού όσο και στη δημιουργία κινήτρων για την προσέλκυση γιατρών αλλά και στην άρση των αντικινήτρων, δε θα μπορέσει να επιλύσει τα προβλήματα του Νοσοκομείου.

Τόσο η πανδημία όσο και η διαχείριση της από την πολιτική ηγεσία, ανέδειξε την ανάγκη για στήριξη αλλά και ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας από την Πολιτεία, κάτι που για εμάς αποτελεί μονόδρομο καθώς το ζήτημα είναι αμιγώς πολιτικό αφού η Υγεία αποτελεί κοινωνικό αγαθό όσο και αν κάποιοι προσπαθούν να το μετατρέψουν σε εμπόρευμα”.

Η πρόταση του Δημάρχου για δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για τα προβλήματα του νοσοκομείου βρίσκει σύμφωνη την παράταξη που θα εκπροσωπηθεί από την επικεφαλής της, Χαριτίνη Φωτοπούλου.

The post Τα προβλήματα του νοσοκομείου Λήμνου θέτει το ΣΥΜ.Π.ΑΝ. appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα