Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο- Έκλεισε σούπερ μάρκετ για απολύμανση

21:02 21/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Καθημερινά πλέον εντοπίζονται θετικά κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο κυρίως από τις ιχνηλατήσεις γνωστών κρουσμάτων. Από τα στοιχεία που πήρε σήμερα το Βοστάνειο  τέσσερα άτομα βρέθηκαν θετικά στο ιό.

Ένα 60χρονος ο οποίος παρέμεινε για νοσηλεία στο νοσοκομείο και είναι εργαζόμενος σε υποκατάστημα μεγάλου σούπερ μάρκετ στην πόλη της Μυτιλήνης το οποίο σήμερα έκλεισε για απολύμανση.

Επίσης ένας ιερέας ναού της πόλης και η σύζυγός του, οι οποίοι είναι ασυμπτωματικοί και επέστρεψαν στο σπίτι τους και μία ηλικιωμένη

γυναίκα η οποία επίσης επέστρεψε στο σπίτι της λαμβάνοντας οδηγίες από τους γιατρούς.

Όλα τα σημερινά κρούσματα είναι επαφές ήδη γνωστών περιστατικών. Από την αρχή της εβδομάδας 20 θετικά κρούσματα εντοπίστηκαν στο Βοστάνειο και τρία στο ΚΥ Μυτιλήνης.

Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται συνολικά 9 ασθενής ο ένας διασωληνωμένος, ενώ από χθες χρησιμοποιείται ως μονάδα νοσηλείας covid-19, η Α΄ παθολογική κλινική όπως είχε σχεδιαστεί από την αρχή της πανδημίας. Η μονάδα διαθέτει 16 κλίνες και χρησιμοποιούνται οι δύο.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι  με απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου και της επιτροπής ελέγχου λοιμώξεων, υπάρχει επικοινωνία με τους ασυμπτωματικούς ασθενείς με covid 19 προκειμένου να υπάρξει έλεγχος σε περίπτωση εξέλιξης της νόσου.

The post Τέσσερα κρούσματα κορονοϊού στη Λέσβο- Έκλεισε σούπερ μάρκετ για απολύμανση appeared first on ΕΡΤ Αιγαίου.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα