Τέσσερις σχολικές μονάδες κλειστές λόγω κρουσμάτων SARS COV-2

12:08 3/11/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Τέσσερις σχολικές μονάδες- ήταν δυο Βελεστίνο και Στεφανοβίκειο και προστέθηκαν άλλες δυο ΕΕΕΕΚ Βόλου και 9ο Γυμνάσιο-  έχουν αναστείλει την λειτουργία τους, στο νομό της Μαγνησίας, μετά την καταγραφή κρουσμάτων του ιού SARS COV-2 σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, ενώ από την έναρξη της σχολικής χρονιάς οι σχολικές  μονάδες που έκλεισαν ήταν έξι και εννέα τμήματα.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την στιγμή σε αναστολή βρίσκονται το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Βόλου, το 9ο

Γυμνάσιο Βόλου, το ΓΕΛ Βελεστίνου και το Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, ενώ κλειστά είναι τμήματα στο 7ο ΓΕΛ Βόλου, στο 7ο Γυμνάσιο Βόλου και σε τμήμα  του ΓΕΛ Αλμυρού.

Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Χαράλαμπος Σταχτέας τονίζει ότι οι μαθητές των τμημάτων και σχολείων των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται, οφείλουν να απέχουν από το σύνολο των δραστηριοτήτων τους και οι γονείς τους οφείλουν να μεριμνούν για τον κατ’ οίκο περιορισμό τους για το προβλεπόμενο διάστημα, ώστε να αποτραπεί η περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού.

Θυμίζουμε ότι όπου καταγράφονται κρούσματα της covid 19 στις σχολικές μονάδες, δεν προβλέπονται διαγνωστικά τεστ στην σχολική κοινότητα, ενώ σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο κ. Σταχτέας εντός της εβδομάδας θα γίνουν διαγνωστικά τεστ στους εργαζομένους της της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης, όσων δηλαδή εργάζονται στην υπηρεσία.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα