Θ. Γαλιατσάτος: Από χθες έχει τα χρήματα ο λογαριασμός για το δεματοποιητή στην ΤτΕ

15:25 8/2/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Λύθηκε το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου κατασκευής του δεματοποιητή στο Τεμπλόνι με την παρέμβαση της Περιφέρειας ώστε να μεταφερθεί η χρηματοδότηση του από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2016 στο 2017, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη σε λίγες μέρες αναμένεται να εκταμιευτεί ο πρώτος λογαριασμός.
Το πρόβλημα με τη χρηματοδότηση του έργου δημιουργήθηκε διότι στα χρηματοδοτούμενα έργα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων ισχύει ο κανόνας να αποσύρονται τα κονδύλια στο τέλος κάθε χρονιάς αν ο λογαριασμός

δεν κινηθεί καθόλου ολόκληρο το έτος και πρέπει να ξαναγίνει από την αρχή η διαδικασία για να μεταφερθούν στην επόμενη χρονιά. Ερωτώμενος σχετικά, κος Γαλιατσάτος παρότι δεν ήθελε να θίξει τις υπηρεσίες του Δήμου και τη Δημοτική αρχή, έπρεπε όμως να υπερασπιστεί τις δικές του υπηρεσίες, δήλωσε ότι η Περιφέρεια είχε ειδοποιήσει το Δήμο έγκαιρα. Αφήνοντας αιχμές για το Δήμο τόνισε ότι «το Περιφερειακό ταμείο κάνει τη δουλειά του και πληρώνει εγκαίρως. Σημασία έχει ότι επί ενάμιση χρόνο ουδεμία απορόφιση έγινε στο συγκεκριμένο λογαριασμό».
Τελικά, από την ώρα που διαπιστώθηκε ότι υπήρχε ένας λογαριασμός σε εκκρεμότητα, η ΠΙΝ έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για τη μεταφορά της χρηματοδότησης στο επόμενο έτος. Δήλωσε όμως ότι πήρε ένα μήνα για να τακτοποιηθεί το θέμα και με την άψογη, όπως είπε, συνεργασία της ΠΙΝ με τον Υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού Αλέξης Χαρίτση. «Από χθες ο συγκεκριμένος λογαριασμός στην ΤτΕ έχει τα χρήματα που χρειάζονται για το συγκεκριμένο έργο», κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα