Θ. Σταθάκης: Δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι της ΚΕΔΕ

15:24 6/12/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ο Δήμαρχος Κισσάμου Θόδωρος Σταθάκης έδωσε το «παρών» στο συνέδριο της Κ.Ε.Δ.Ε. που έλαβε χώρα στη Θεσσαλονίκη από 1 έως 3 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τον κ.Σταθάκη δεν επιτεύχθηκαν οι στόχοι για τους οποίους συγκλήθηκε το συνέδριο.


Για τα αποτελέσματα του συνεδρίου ο κ. Σταθάκης δήλωσε:

Στόχος, όπως αποδείχτηκε, δεν ήταν να λυθούν μείζονα θέματα της αυτοδιοίκησης. Στόχος ήταν η προβολή και η «βιτρίνα» του προέδρου. Το εντυπωσιακό ήταν ότι δεν υπήρχε «ατζέντα»

στο συνέδριο. Επίσης, ένα άλλο «μπλοκ» που επιθυμεί να πέσει η κυβέρνηση ήταν επίσης εκτός θέματος και εκτός της «φιλοσοφίας» του συνεδρίου. Οι υπόλοιπες παρατάξεις δε που έδωσαν το «παρών» στο συνέδριο παρουσιάστηκαν με φιλοκυβερνητικές αντιλήψεις, έχοντας φυσικά πρωτίστως διασφαλίσει, την εύνοιά της.

Με τέτοιες πρακτικές, η τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσει να υποφέρει. Θα υποφέρει και από τις κυβερνήσεις και από τον ίδιο τον εαυτό της. Επειδή όπως είναι εμφανές, υπάρχουν Δήμοι πολλών «ταχυτήτων» είμαστε υποχρεωμένοι οι μικρότεροι Δήμοι (περιφερειακοί, νησιωτικοί κάτω των 20 χιλιάδων κατοίκων) που έχουμε τα ίδια ακριβώς προβλήματα, να βρούμε τρόπο επικοινωνίας και συνεννόησης, να καταστρώσουμε κοινό πλάνο και να υπάρξει ένα δικό μας κίνημα για την επίλυση των προβλημάτων μας. Διότι, οι Δήμαρχοι των μεγάλων κέντρων δεν αντιλαμβάνονται τα προβλήματά μας. Απαιτείται κοινός αγώνας των μικρών επαρχιακών Δήμων, μήπως και αλλάξει κάτι, μήπως και αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Keywords
Τυχαία Θέματα