Θερινό σχολείο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης

19:25 25/8/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Άρχισε το 1ο θερινό σχολείο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πιλοτικής δράσης του ευρωπαϊκού έργου «ROAD».

Η διοργάνωση του Θερινού Σχολείου που άρχισε χθες θα διαρκέσει έως 29 Αυγούστου, υποστηρίζεται και υλοποιείται από τις εγκαταστάσεις των Τεχνικών Σχολών του Επιμελητηρίου Ηρακλείου στη Νέα

Αλικαρνασσό, τηρώντας όλα τα σχετικά υγειονομικά πρωτόκολλα.

Η παρακολούθηση του προγράμματος είναι δωρεάν και οι δικαιούχοι είναι επιχειρηματίες ή στελέχη μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Κρήτης.

Τις εργασίες του Θερινού Σχολείου άνοιξε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Κοινωνικής Οικονομίας, Αντώνης Παπαδεράκης ο οποίος τόνισε ότι η ενσωμάτωση των περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων στον επιχειρηματικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό των επιχειρήσεων, ενισχύει τη φήμη, την ανταγωνιστικότητα, την κερδοφορία αλλά και τη βιωσιμότητά τους.

Ο αντιπρύτανης του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου, Χρήστος Φλώρος, αναφέρθηκε επίσης στην καινοτομία της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην επιχειρηματικότητα, στην ολοένα αυξανόμενη τάση των επιχειρήσεων σε διεθνές επίπεδο να ενσωματώνουν τις αρχές της ΕΚΕ στην οργάνωση και λειτουργία τους προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη τους, και να καταστούν βιώσιμες.

Το Θερινό Σχολείο έχει δύο βασικούς στόχους:

Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση αναφορικά με τις τρέχουσες διεθνείς τάσεις, σε θέματα επιχειρηματικών ευκαιριών μέσω της δημιουργίας βιώσιμης και διαμοιραζόμενης αξίας.Εκπαίδευση σε θέματα διοίκησης της βιωσιμότητας, υπεύθυνων επιχειρηματικών πρακτικών, εργαλείων διοίκησης.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα