Τίτλοι Περιφέρειας 21-9-2016 (audio)

17:17 21/9/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Οι κυριότερες ειδήσεις από την Περιφέρεια σε τίτλους.

Χιος

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Εισαγγελέα Χίου από τους δημοσιογράφους του νησιού, μετά τους προπηλακισμούς που δέχτηκαν από άτομα που κινούνται στον ακροδεξιό χώρο κατά τη διάρκεια πορείας με θέμα το προσφυγικό την προηγούμενη εβδομάδα. Από την πλευρά της η Εισαγγελέας ξεκαθάρισε ότι δεν θα επιτρέψει παραβατικές συμπεριφορές.

Αιγαίο

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα βρίσκεται στη Μυτιλήνη

το πλοίο που θα φιλοξενήσει για ένα μήνα 1000 πρόσφυγες και μετανάστες προκειμένου ν αποσυμφορηθεί το Κέντρο Κράτησης της Μόριας.

Ζάκυνθος

Στα δικαστήρια οδηγούνται σήμερα δύο Ουκρανοί διακινητές, για την παράνομη μεταφορά 48 προσφύγων, οι οποίοι, μετά τη διάσωσή τους , φιλοξενούνται στη Ζάκυνθο, με την εισαγγελέα να απέχει της ποινικής δίωξης για τους τελευταίους και με την τοπική ΕΛΜΕ να απευθύνει κατεπείγουσα έκκληση για άμεση βοήθεια προς αυτούς.

Ιωάννινα

Δε συναινεί με τη χρήση του σχολείου για την εκπαίδευση παιδιών προσφύγων και μεταναστών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας, ο οποίος αρνείται την παραχώρηση του σχολείου ακόμη και κατά τις απογευματινές ώρες.

Ηράκλειο

Μεγάλες ζημιές στην αγροτική παραγωγή άφησε πίσω της, η χθεσινή χαλαζόπτωση στην περιοχή του Οροπεδίου Λασιθίου. Ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης ζητεί από τον ΕΛΓΑ, άμεση καταγραφή των καταστροφών.

Φλώρινα

Ξεκίνησαν και εφέτος, οι αιτήσεις για το επίδομα ορεινών και μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2016 που φτάνει έως και τα 600 ευρώ.

Κοζάνη

Στο Τριμελές Κακουργιοδικείο Κοζάνης θα εκδικαστεί στις 20 Οκτωβρίου η πολύκροτη υπόθεση με τις «παράνομες» χορηγήσεις το 2008, άτοκων κτηνοτροφικών δανείων με την εγγύηση του δημοσίου, σε άτομα που δεν τα δικαιούνταν στο Νομό Γρεβενών.

Χανιά

Αποφασισμένοι να προσφύγουν στη δικαιοσύνη κατά της ΔΕΗ, δηλώνουν οι Δήμαρχοι Κισάμου και Σφακίων, προκειμένου να επιλύσουν διεκδικήσεις που εκκρεμούν εδώ και δεκαετίες.

Ορεστιάδα

Για τις 5 Οκτωβρίου με ενδεχόμενη απόκλιση μίας με δύο ημερών, ορίστηκε η πιθανή ημερομηνία έναρξης της φετινής καμπάνιας, διάρκειας 18 ημερών, για το ζαχαρουργείο της Ν.Ορεστιάδας.

Κέρκυρα

Συντονίζουν τις κινήσεις τους τα μέλη της «Επιτροπής Φορέων κατά της Εκποίησης του Παλιού Ψυχιατρείου» εν όψει της εκδίκασης της προσφυγής στο ΣτΕ, στις 11 Οκτωβρίου.

Καστοριά

Ποινή ισόβιας κάθειρξης για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας και φυλάκιση ενός έτους για περιύβριση νεκρού, επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καστοριάς στον Τάσο Τσιουχάρα, για την δολοφονία της συζύγου του Ανθής Λινάρδου, που διαπράχθηκε τον Ιανουάριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Πάτρα

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 30χρονος, ο οποίος εμπλέκεται σε εγκληματική ομάδα που εξαπατούσε τηλεφωνικά πολίτες σε Πάτρα και Ζάκυνθο με το πρόσχημα, ότι στενό συγγενικό τους πρόσωπο ευθύνεται ή εμπλέκεται σε τροχαίο ατύχημα.

Καβάλα

Για τουλάχιστον 6 μήνες θα διακοπεί από την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου η σιδηροδρομική σύνδεση Δράμας-Ξάνθης. Η διακοπή πραγματοποιείται λόγω συντήρησης του δικτύου από τον ΟΣΕ.

Ρόδος

Πέρασε χθες από τη Βουλή η τροπολογία που αφορά την αποζημίωση των αγροτών από τις ζημιές που προκαλούν τα ελάφια στις φυτικές καλλιέργειες της Ρόδου.

Τρίπολη

Σκελετικά κατάλοιπα ατόμου που είχε εγκλωβιστεί στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων κατά τη βύθισή του εντοπίστηκαν και ανελκύστηκαν, στη διάρκεια της έρευνας που πραγματοποίησε η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το αμερικάνικο Ωκεανογραφικό Ινστιτούτο Woods Hole, από 28 Αυγούστου μέχρι 14 Σεπτεμβρίου.

Βολος

Το οχηματαγωγό, επιβατηγό AquaJewelτης ΑΛΦΑ ΦΕΡΡΥΣ Ν.Ε. έρχεται να ενισχύσει την επικοινωνία της χερσαίας Μαγνησία με τις Σποράδες. Θα κάνει τη γραμμή Βόλου-Σποράδων από 1η Νοεμβρίου 2016 έως 31 Οκτωβρίου 2017.

Κομοτηνή

Η τελετή έναρξης της «Έκθεσης τοπικών προϊόντων» SYNERGIA στη Ροδόπη θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου στις έξι και μισή το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής. Στην έκθεση συμμετέχουν 26 ντόπιοι παραγωγοί.

Σέρρες

Διήμερες εκδηλώσεις αμπέλου και κρασιού « Κουρήτος 2016», διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδολίβους, σε συνεργασία με τον Δήμο Αμφίπολης , την Παρασκευή και το Σάββατο 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Ροδολίβος.

Keywords
Τυχαία Θέματα