Το καλοκαίρι στο Βόλο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης Εφήβων

21:08 21/1/2019 - Πηγή: ΕΡΤ

Το καλοκαίρι του 2019 θα διεξαχθεί στο Βόλο το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Καλοθοσφαίρισης Εφήβων με απόφαση της FIBA ενώ τη συνδιοργάνωση έχουν το ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου με τη την FIBA και την Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης.

Η απόφαση αυτή της FIBA προϋποθέτει

τη συντήρηση, επισκευή και εκσυγχρονισμό των γηπέδων και εγκαταστάσεων που θα φιλοξενήσουν το πρωτάθλημα από το Δήμο Βόλου, με τις λοιπές υποχρεώσεις που απορρέουν από μία διοργάνωση ανάλογου βεληνεκούς, ήτοι φιλοξενία αθλητών και αποστολών, διαιτησία, ιατρική, νομική κάλυψη του πρωταθλήματος και γενικότερη οργάνωση, να αποτελούν ευθύνες της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Η εν λόγω διοργάνωση θα προβάλλει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο την πόλη του Βόλου, θα προσελκύσει χιλιάδες επισκέπτες, με τα απορρέοντα από την προβολή αυτή οφέλη για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της.

Το θέμα της συνδιοργάνωσης και των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτή έρχονται προς συζήτηση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019. Το Δ.Σ. καλείται να αναθέσει στον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ, ως καθ’ ύλην αρμόδιο Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, να αναλάβει τη συμμετοχή στη συν-διοργάνωση με την παραχώρηση των γηπέδων και των αθλητικών εγκαταστάσεων που είναι αναγκαίες για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος, τη σύσταση Οργανωτικής Επιτροπής με μέλη εκπροσώπους του Δήμου Βόλου και εκπροσώπους της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, τη διοργάνωση παράλληλων με το Πρωτάθλημα Εκδηλώσεων και Τελετών και την παροχή κάθε είδους οργανωτικής υποστήριξης του Πρωταθλήματος.

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα