Το ΠΑΜΕ Καρδίτσας για την εθελοντική εργασία

13:19 7/11/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Ανανκοίνωση εξέδωσε η Γραμματεία Καρδίτσας του ΠΑΜΕ, με αφορμή το κάλεσμα του δήμου Καρδίτσας για εθελοντές στην Παυσιλυπούπολη. «Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες διαφόρων «εθελοντικών» δραστηριοτήτων, που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Δήμου, όπως καθαρισμός πάρκων, δενδροφύτευση κ.λπ. καθώς και την τελευταία ανακοίνωση πρόσκλησης για την Παυσιλούπολη πριν από λίγες μέρες. Πρόκειται για κατευθύνσεις που υιοθετούνται πλέον από το Δήμο Καρδίτσας κατά τα πρότυπα της Ε.Ε. και των εκάστοτε Κυβερνητικών εναλλαγών που συντελούνται.

Για

να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους, οι κυβερνήσεις της πλουτοκρατίας και οι τοπικοί (δημοτικοί και άλλοι) υποστηρικτές τους, που φορτώνουν την καπιταλιστική κρίση στις λαϊκές οικογένειες, που εκτοξεύουν την ανεργία στα ύψη και κάνουν τις εργασιακές σχέσεις (ωράριο κ.λπ.) «λάστιχο», ζητούν από τους άνεργους, τους νέους, τους κακοπληρωμένους εργάτες και υπαλλήλους να εργαστούν εθελοντικά, να «υπογράψουν» φαρδιά – πλατιά τη συναίνεσή τους στη σύγχρονη βαρβαρότητα. Δεν είναι μόνο η απλήρωτη δουλειά, που συντελείται μέσα στα πλαίσια του εθελοντισμού, αλλά και τα «παρελκόμενά» της, όπως η προσπάθεια κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, αλλά και η ιδεολογική χειραγώγηση, αφού η αστική εκδοχή του «εθελοντισμού» επιχειρεί να μετακυλήσει τις «λύσεις» των προβλημάτων, που ο καπιταλισμός προκαλεί, στα ίδια του τα θύματα: Την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα. Την ίδια στιγμή που η ανεργία «χτυπάει κόκκινο» στην Καρδίτσα αγγίζοντας τους 11000 ανέργους, οι δημότες καλούνται να εργασθούν χωρίς αμοιβή για εργασίες τις οποίες θα έπρεπε να κάνουν μόνιμοι εργαζόμενοι, που σκόπιμα δεν προσλαμβάνονται στις κρατικές ή δημοτικές υπηρεσίες.
Ο μόνος εθελοντισμός που είναι απαραίτητος στις μέρες μας είναι η οργάνωση στα ταξικά συνδικάτα, στα μόνα όργανα που στην λαίλαπα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας μπορούν να αντιπαρατάξουν, την εργατική και λαϊκή αλληλεγγύη και την αποφασιστική πάλη, για να γίνει ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος, κτήμα της εργατικής τάξης, των φτωχών αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας».

Keywords
Τυχαία Θέματα