Το Ποτάμι στις Βρυξέλλες

15:25 9/4/2014 - Πηγή: ΕΡΤ
Στις Βρυξέλλες βρέθηκε χθες και σήμερα ο Σταύρος Θεοδωράκης για επαφές με ευρωπαίους αξιωματούχους, ενόψει των ευροκελογών. Το "Ποτάμι" αυτοπαρουσιάζεται και ανταλάσσει απόψεις με πολιτικούς από "συγγενείς" πολτικές δυνάμεις.

Το πρωί ο Σταύρος Θεοδωράκης συναντήθηκε, για περίπου μία ώρα με τον Γερμανό Σοσιαλιστή Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινβουλίου και υποψήφιο για την Προεδρία της Κομισιόν, Μάρτιν Σούλτς. Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και συζητήθηκαν τόσο τα μεγάλα ευρωπαϊκά θέματα, όσο
και οι εξελίξεις στην Ελλάδα. Παρότι δεν υπήρξε σχετική δήλωση είναι βέβαιο ότι συζητήθηκε και η υποψηφιότητα Σουλτς για την προεδρία της Κομισιόν, με στόχο την υποστήριξη του από τους όποιους ευρωβουλευτές εκλέξει το Ποτάμι.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θέλησε να ανοίξει τα χαρτιά του, σχετικά με την πολιτική ομάδα της Ευρωβουλής που θα επιλέξει να ενταχθεί το Ποτάμι και δηλώνει ότι αυτή η απόφαση θα ανακοινωθεί μετά τις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το κόμμα του θα συνεργαστεί με "συγγενή" ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα.

Ενημερωτική συναντήση έγινε επίσης με τον Πρόεδρο της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, αλλά και αργότερα με τον Γκι Φερχόφστατ επικεφαλής της Συμμαχίας Φιλελευθέρων και Δημοκρατών για την Ευρώπη, της τρίτης μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιου.

Στις επαφές που πραγματοποιεί στις Βρυξέλλες, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδεύεται από δύο υποψήφιους ευρωβουλευτές του, τον δημοσιογράφο Κώστα Αργυρό και τον επικεφαλής της προεκλογικής καμπάνιας του Ποταμιού, Νικόλα Γιατρομανωλάκη.
Keywords
Τυχαία Θέματα