Τουρκία: Ισχυρή έκρηξη στο Ντιγιάρμπακιρ (video)

11:24 11/4/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Έκρηξη σημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακιρ στη νοτιοανατολική Τουρκία, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας. Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για πέντε τραυματίες, ο ένας εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση.

Laut @1HaberVarP Aufnahme der Explosion in #Diyarbakır in der Nähe von Polizeigebäuden #Türkei pic.twitter.com/BozFODatFF

— Ismail Küpeli (@ismail_kupeli) April 11, 2017

Η έκρηξη,

τα αίτια της οποίας δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά, ακούστηκε σε ολόκληρη την πόλη. Σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

. #Diyarbakır #Bağlar'dan patlama bölgesinden ilk görüntü – VİDEO pic.twitter.com/TxNVFBeRpQ

— Gerçek Gündem (@gercekgundem) April 11, 2017

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έχουν σπεύσει στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ (Αριάνα Φερεντίνου-ανταποκρίτρια), DHA, NTV

Keywords
Τυχαία Θέματα