Τρ. Αλεξιάδης: Για ακίνητα άνω των 300.000 € θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί

16:51 13/10/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Για ακίνητα άνω των 300.000 ευρώ θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί, ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης, ο οποίος κατηγόρησε ΜΜΕ και αντιπολίτευση για παραπληροφόρηση και προπαγάνδα.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τόνισε πως οι πολίτες θα πρέπει να είναι προσεκτικοί με όσα ακούν και διαβάζουν και συμπλήρωσε πως είναι μεγάλη αντίφαση επίσης στα ΜΜΕ να μας κατηγορούν παγίως ότι δεν κάνουμε τίποτε για τα 90 δισ. ληξιπρόθεσμων

χρεών προς το Δημόσιο και τώρα να έχουν πρωτοσέλιδα και ρεπορτάζ για την πρώτη κατοικία, είναι μεγάλη η υποκρισία ορισμένων.

Όπως είπε, με το νέο πλαίσιο που προωθείται, όσοι έχουν πρώτη κατοικία και οφειλές προς το Δημόσιο, δεν θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό ακίνητα, μέχρι ένα πολύ μεγάλο όριο 300.000 ευρώ. Πάνω από το όριο των 300.000 θα ενεργοποιούνται οι πλειστηριασμοί.

Αναφερόμενος στις κινητοποιήσεις, τόνισε ότι δεν είναι δυνατόν να γίνονται κινητοποιήσεις για ιδιοκτήτες που έχουν 4-5 ακίνητα και οι οφειλές τους προς το Δημόσιο φτάνουν το 1,5 εκατ. ευρώ και πρόσθεσε πως εάν θέλουν κάποιοι να προστατεύουν τους μεγαλοοφειλέτες, για οφειλές που προήλθαν από φοροδιαφυγή ή λαθρεμπόριο, να μας το πούν. Ο φανατισμός δεν τους αφήνει να δουν την πραγματικότητα.

Μέσα σε αυτά τα υπέρογκα χρέη, διευκρίνισε ότι υπάρχει ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και έχει κλαπεί από το Δημόσιο, υπάρχει φόρος μισθωτών υπηρεσιών που έχει παρακρατηθεί και δεν έχει αποδοθεί, υπάρχουν εισφορές που δεν έχουν καταβληθεί στα ασφαλιστικά Ταμεία. Αν θέλουν κάποιοι, στις κινηματικές δράσεις, να αθροίσουν και αυτούς εδώ, μάλλον έχουμε χάσει τη μπάλα με την υπεράσπιση των δικαιωμάτων.

Υπογράμμισε πάντως, ότι ούτως ή άλλως, το Δημόσιο δεν ενεργοποιεί πλειστηριασμούς για πρώτες κατοικίες, σε σχέση με οφειλές προς το ίδιο. Ωστόσο, όταν αυτές οι διαδικασίες ενεργοποιούνται από άλλο φορέα ή Τράπεζα, η Εφορία πρέπει αναγκαστικά να ακολουθήσει, γιατί αλλιώς νομικά χάνει δικαιώματα σε κάθε τέτοια υπόθεση.

Σταθάκης: Ο νόμος του κ. Δένδια ίσχυσε και είχε μηδενική αποτελεσματικότητα

Ο νόμος για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης χρεών επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που ετοιμάζουμε, είναι ένας νόμος πολύ μεγάλης κλίμακας, υπογράμμισε ο Γιώργος Σταθάκης, χαρακτηρίζοντας αναποτελεσματικό τον Νόμο Δένδια.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ3 ο υπουργός Οικονομίας εξήγησε ότι ο νόμος του κ. Δένδια ίσχυσε και είχε μηδενική αποτελεσματικότητα. Μόλις επτά επιχειρήσεις προσέφυγαν σε αυτόν.

Αναφερόμενος στη σημασία του νόμου για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό ρύθμισης χρεών ο κ. Σταθάκης τόνισε ότι: Πρώτον, αφορά το σύνολο των επιχειρήσεων. Δεύτερον συνδυάζει τα χρέη όλων των πιστωτών και δεν προσφέρει άλλα κίνητρα. Τρίτον, έχει αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου της βιωσιμότητας των επιχειρήσεων, το οποίο είναι το κρίσιμο σημείο και φυσικά είναι μια διαδικασία η οποία έχει δικαστική επικύρωση, ακριβώς για να είναι 100% αξιόπιστη.

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει στάχτη στα μάτια του λαού την πρόθεση της κυβέρνησης να καταθέσει νομοθετική παρέμβαση για την προστασία της πρώτης κατοικίας και επαναφέρει την πρότασή του για κατάργηση των άδικων και αντιλαϊκών φόρων, πλήρη προστασία πρώτης και δεύτερης λαϊκής κατοικίας, φορολογία με 45% του κεφαλαίου. Λαϊκή κινητοποίηση για να μη βγει στο σφυρί κανένα λαϊκό σπίτι.

Ένωση Κεντρώων: Δεν αρκούν οι δηλώσεις και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης

Δεν αρκούν οι δηλώσεις και οι διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στο πρόβλημα των δανειοληπτών των στεγαστικών δανείων, επισημαίνει σε ανακοίνωσή τη η Ένωση Κεντρώων διευκρινίζοντας ότι η κυβέρνηση πρέπει να περάσει νόμο για να σταματήσει η μεγάλη αναταραχή στην κοινωνία.

Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση με ειδικό νόμο να εξασφαλίσει προστασία για την πρώτη κατοικία στα στεγαστικά δάνεια μέχρι του ποσού των 200 χιλιάδων ευρώ, καθώς επίσης να μπορούν οι δανειολήπτες να εξοφλήσουν το χρέος τους προς τις τράπεζες στο ίδιον ποσόν που θα αγοράσουν τα δάνεια τα ξένα Funds.

Αίθουσα Σύνταξης με πληροφορίες ΑΠΕ -ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα