Τρίκαλα: “Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές” και… κυνήγι θησαυρού στο Βυζαντινό κάστρο

18:36 25/5/2016 - Πηγή: ΕΡΤ

Διήμερο δράσεων στο Βυζαντινό κάστρο Τρικάλων διοργανώνει από το πρωί έως το μεσημέρι της Πέμπτης και της Παρασκευής, 26 και 27 Μαΐου, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Τρικάλων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τρικκαίων.

Η δράση με τον διακριτικό τίτλο “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές… το Βυζαντινό Κάστρο Τρικάλων και το περιβάλλον του”, περιλαμβάνει ξεναγήσεις, από τις 10 το πρωί έως νωρίς το

μεσημέρι, εντός του κάστρου καθώς και στον τρίτο οχυρωματικό περίβολό του, ο οποίος μάλιστα αποκαταστάθηκε πρόσφατα με χρηματοδότηση του Εδικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ). Παράλληλη δράση -με ιδιαίτερο ενδιαφέρον- της Εφορείας Αρχαιοτήτων Τρικάλων είναι το “Κυνήγι θησαυρού”, που απευθύνεται σε μαθητές και έχει προγραμματιστεί από τις 10 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου 28 Μαΐου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Europe in my Region “Open EU Project Days”. Να σημειωθεί τέλος, ότι την Κυριακή 29 Μαΐου το Βυζαντινό κάστρο θα παραμείνει ανοικτό για το ευρύ κοινό, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

The post Τρίκαλα: “Πράσινες πολιτιστικές διαδρομές” και… κυνήγι θησαυρού στο Βυζαντινό κάστρο appeared first on ert.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα